صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس گروه مرتع داری دفتر امور مرتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری كشور با اشاره به مهم ترین عامل تخریب مراتع كشور گفت: چرای بی رویه دام و عوامل انسانی بیشترین تغییر كاربری و فشار بر مراتع را دارند.

رئیس گروه مرتع داری دفتر امور مرتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری كشور با اشاره به مهم ترین عامل تخریب مراتع كشور گفت: چرای بی رویه دام و عوامل انسانی بیشترین تغییر كاربری و فشار بر مراتع را دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری كشور به نقل از پایگاه رادیو گفتگو، برنامه "زمین 360 درجه" با موضوع مدیریت مراتع و راهكارهای حفاظت از آن و با حضور فاطمه مهدوی رئیس گروه مرتع داری دفتر امور مرتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری كشور از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

فاطمه مهدوی با اشاره به تعریفی از مرتع گفت: مرتع یك اكوسیستم بسیار پیچیده و مرتع داری نیز علم و هنر نگاهداشت اكوسیستم پیچیده آب، خاك، گیاه و انسان در كنار یكدیگر است.
مهدوی خاطرنشان كرد: با تصویب قانون ملی شدن اراضی ملی در سال 1341، هر گونه بهره‌برداری از عرصه‌های منابع طبیعی اعم از جنگل، مرتع و بیابان در قالب طرح مرتع‌داری انجام گرفت و مجوزهای بهره برداری نیز به صورت موقت و سالانه صادر شد.

وی با بیان اینكه ارزش مراتع صرفاً به علوفه و دام محدود نمی شود اظهار كرد: ارزش مراتع بر اساس مطالعات كشورهای مختلف دنیا و دانشگاه‌های ایران، به دو دسته بازاری و غیربازاری تقسیم می شود. ارزش‌های بازاری شامل علوفه و تولید دام است و ارزش‌های غیربازاری مراتع نیز شامل تلطیف هوا، تولید اكسیژن، ترسیب كربن و توازن چرخه آب می‌شود.

مهدوی با اشاره به اینكه ارزش علوفه مرتع در تحقیقات فائو نسبت به سایر ارزش‌های مرتع تنها 25 درصد برآورد شده افزود: بر اساس مطالعات دانشگاه های ایران از جمله دانشگاه تهران، ارزش ریالی علوفه نسبت به سایر كاركردها به زیر 10 درصد و در برخی مناطق كشور به 2 درصد هم می رسد.

وی با اشاره به مهم ترین عامل تخریب مراتع كشور عنوان كرد: چرای بی رویه دام و عوامل انسانی بیشترین تغییر كاربری و فشار بر مراتع را دارند. در حال حاضر 5 برابر پتانسیل عرصه مراتع، یعنی 939 هزار خانوار از طریق اقتصاد دام ارتزاق می كنند و این درحالیست كه پتانسیل عرصه مراتع كشور پاسخگوی این میزان از نیازها نیست و طبق مطالعات دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تنها 160 هزار خانوار می توانند به اقتصاد دام مراتع متكی باشند.

رئیس گروه مرتع داری دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اقدامات این سازمان برای حل مشكلات مراتع بیان كرد: توجه به كلیه پتانسیل های مراتع اعم از گیاهان دارویی، زنبورداری، آبزی پروری و پرورش دام و طیور در طرح مرتع داری از جمله اقدامات سازمان است تا ضمن ارتقای معیشت خانوارها، اتكای آنها به علوفه نیز كمتر شود.

مرتبط با این خبر

  • اقتصاد سینما رونق نگرفته؛ گرانی بلیط‌هاست كه گیشه خوبی ساخته

  • وقتی مدیریت تولید به دست دولت است، اتقاق خوبی در اقتصاد سینما رخ نمی‌دهد

  • بازار گوشت قرمز به ثبات می‌رسد

  • علت افزایش قیمت گوشت قرمز مشخص شد؟

  • موفقیت ایران در حمله و دفاع متقابل/ منطقه را نجات دادیم

  • امسال نهاده‌های دامی به موقع تامین خواهد شد

  • حجاب؛ مظهر اسلامیت جمهوری اسلامی ایران

  • بازار گوشت قرمز به ثبات قیمتی می‌رسد

  • افزایش تجرد دختران عامل فرهنگی دارد

  • حجاب یك امر درمانی است و بدون عفاف ارزشی ندارد