صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

بسته خبری این هفته رادیو گفت وگو، شامل ادعا ونقض گفتارهایی از مسئولان اقتصادی است. تنظیم بازار،روند نزولی قیمت سكه و... مهم ترین عناوین بود. دیگر محور این بسته، "مقاومت" دركلام رهبری و بازخوانی این كلیدواژه از سوی كارشناسان بود.

** دولت به جای تخصیص 14 میلیارد دلار ارز، موانع تولید را رفع كند

در هفته جاری ارز جهانگیری بار دیگر بر سر زبان ها افتاد و رسانه ها هر یك كوشیدند مشقات این ارز در راه تولید، صادرات و تامین مواد اولیه در كشور را بر گردن دولت بیاندازند؛ خاصه در روزهایی كه مصاحبه های بسیاری موضوع تنظیم بازار را بدنبال داشت.

در این رابطه رئیس كمیسیون صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران تخصیص 14 میلیارد دلار ارز به كالاهای اساسی را اقدامی نامعقول دانست و گفت: دولت به جای این كار باید موانع تولید را رفع و به تولیدكننده كمك كند.

وی كه در یكی از برنامه های اقتصادی رادیو گفت وگو با تأكید بر اینكه دولت باید روند صادرات و واردات را تسهیل كند گفت: در حال حاضر تولید خودرو با نیاز بازار همخوانی ندارد درصورتیكه اگر تعرفه های بالای 100 درصدی برای خودروهای خارجی وضع نشود و جلوی واردات ماشین آلات را نیز سد نكنیم مطمئنا خودرو قیمت تعادلی خود را پیدا خواهد كرد.

**انبوه سازان در زمین های دولتی خانه می سازند

خبر خوش دیگر برای زوج های جوان و خریداران مسكن، در حوزه تولید خانه های ارزان بود كه در این هفته از سوی وزارت راه و شهرسازی مطرح شد.

عضو كمیسیون عمران مجلس در اینباره و در مصاحبه با رادیو گفت وگو، با اشاره به راهكار جدید دولت برای خروج بازار مسكن از ركود و كاهش قیمت ها گفت: به زودی زمین های دولتی در كلان شهرها به انبوه سازان متخصص و آشنا به مصالح روز واگذار می شود.

این نماینده مجلس با بیان اینكه متخصصان حوزه مسكن نیز باید وارد میدان شوند، گفت: «دولت قصد دارد قیمت زمین را در راستای كاهش قیمت مسكن، به حداقل یا صفر برساند. این مسئله در كلان شهرها مطرح است كه آثار مثبت آن در سایر شهرها نیز نمود خواهد یافت.»

** تشكیل قرارگاه بازسازی دشت آزادگان از امروز

در این هفته همچنین تاكید رهبر معظم انقلاب در خصوص لزوم ادامه توجهات به مناطق سیل زده، رادیو گفت وگو را بر آن داشت تا آخرین اخبار روند بازسازی را از زبان استاندار خوزستان پیگیری كند.

شریعتی در رابطه با بحث سیل زدگان به رادیو گفت وگو پاسخ داد: قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده در دشت آزادگان از امروز تشكیل می شود تا زمینه برای كشت تابستانی زمین های سیل زده فراهم شود.

به گفته استاندار خوزستان برآورد خسارت زمین های كشاورزی به تازگی به پایان رسیده و از هفته جاری تسهیلات قرض الحسنه زمین های كشاورزی پرداخت و وام بلاعوض در صورت تامین نقدینگی - به آن هایی كه در سامانه ثبت شده اند- پرداخت می شود.

شریعتی به رادیو گفت وگو گفت: «هماهنگی برای خارج كردن آب بعد از تاكیدات رهبر انقلاب انجام گرفت و در مناطق شوش، شوشتر، شادگان، خرمشهر و... اكثر زمین ها را از آب خالی كردیم.»

**مقاومت در كلام رهبری دشمن را خلع سلاح كرد

اما پر بحث ترین مبحث خبری تحلیلی این هفته رادیو گفت وگو به سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب و تاكید معظم له بر مسئله "قدرت" اختصاص یافت و در این باره مسئولان نظام و صاحب نظرات اقتصادی به تحلیل و بررسی و چگونگی تحقق این مهم پرداختند.

حمیدرضا مقدم فر پیروزی در جنگ تحمیلی و فتنه های مختلف در سال 88 و 77 را یادآور شد و افزود: «امروز دشمنان انقلاب اسلامی سناریوی فریب را برای ملت طرح ریزی كرده اند كه دوگانه سازی جنگ و صلح و جنگ و مذاكره را دربر می گیرد.»

مقدم فر ادامه داد: «مقاومت در بیان رهبری نوعی نظریه است و از دل مكتب امام-ره- استخراج شده و پشتوانه آن نیز مكتب اسلام ناب و قرآن است.»

** مقاومت در عرصه علم یعنی تامین بومی نیازهای علمی كشور

استاد دانشگاه گفت: مقاومت در عرصه حوزه علم و فناوری یعنی خودمان تولیدكننده علم باشیم و بقیه كشورها، نیازمندیهایشان در حوزه علم را از ایران تامین كنند.

محمد صادق كوشكی با بیان اینكه بسیاری از مردم وقتی واژه مقاومت را می شنوند، یك مفهوم سخت افزاری و نظامی را تلقی می كنند، گفت: مقاومت در عرصه حوزه علم و فناوری به این معنی است كه خودمان تولید كننده علم باشیم و بقیه كشورها، نیازمندی هایشان در حوزه علم را از ایران تامین كنند. شاید خیلی ها فكر كنند این موضوع امكان پذیر نیست اما حقیقت آن است نمونه های بسیار زیادی از این موضوع وجود دارد.

وی با بیان اینكه مقاومت برای یك ملت متمدن به معنی خود بنیاد بودن در همه عرصه ها است، اظهار داشت: اتكا به خود برای ملتی بزرگی مانند ایران با سابقه تمدنی چند هزار ساله، نباید دست نیافتنی باشد و در بعضی از عرصه ها با تفكر مقاومت به اهداف خود رسیده ایم.

** برخورد تعزیراتی برازنده مردم و تولید كننده نیست

برخوردهای تعزیراتی و ورود یك نهاد نظارتی از سوی دولت كه اینبار یقه بخش خصوصی را گرفته تا عرصه ی گرانی بازار كمتر بر مردم تنگ شود، دعوا و جنجال رسانه ای بسیاری در این هفته به پا كرد.

از یك سو مدیران تعزیرات و از سوی دیگر فعالان اقتصادی و صاحبان اصناف هر یك گواهی شخصی بر این مدعا آوردند و بر تنور داغ خبرها دمیدند.

در اینباره رئیس اتحادیه تولیدكنندگان زنجیره ای مرغ برخورد تعزیراتی و تامینی بازار مرغ را از سوی دولت اشتباه خواند و افزود: امیدواریم این رویكرد هر چه سریع تر حذف شود و شرایط برای تولید رقابتی فراهم گردد.

صابری در مصاحبه با رادیو گفت وگو با انتقاد از رویه دولت به اسم قیمت مصوب گفت: این رویه دولت در سال های اخیر موجب شده نقدینگی و سرمایه تولیدكننده در جامعه هزینه شوند.

**** سازمان بازرسی در مشاهده میدانی تایید كرد احتكاری در كار نیست

دبیر انجمن خودروسازان نیز در خصوص اظهار نظر رسانه ای مدیركل تعزیرات حكومتی [مبنی بر احتكار از سوی خودروسازان] گفت: سازمان بازرسی كل كشور به ایران خودرو مراجعه و مشاهده كرد احتكاری در كار نیست.

دبیر انجمن خودروسازان تصریح كرد: «جای تعجب است كه مدیركل تعزیرات حكومتی تهران این حرف را رد می كند؛ در حالیكه امسال رونق تولید نامگذاری شده ولی نمی دانم چرا اینگونه با تولید برخورد می شود.»


** افزایش قیمت برنامه ریزی شده بود/ می خواستند اجناس را گران تر كنند!

مدیركل تعزیرات حكومتی تهران اما بدون توجه به مسائل حاشیه ای، صرفا به تشریح آخرین اقدامات تعزیرات و نقش موثر این سازمان در جلوگیری از گرانی های بازار پرداخت.

اسفنانی كه به نظر می رسد این روزها درپی بیان مطالب ناگفته است، به رادیو گفت وگو گفت: بنا بود بیش از این ها افزایش قیمت داشته باشیم؛ چراكه گاهی افزایش قیمت ها بر اساس [سناریویی داخلی و خارجی] از قبل طراحی شده است.»

وی در پاسخ به سال مجری برنامه كه پرسید آیا گرانی های اخیر مقوله ای برنامه ریزی شده است، گفت: «قرار بود این اقلام با قیمت های بسیار بیشتر در اختیار مردم قرار گیرد.»

** چه كسانی از مالیات بر سكه معاف می شوند؟

در حالیكه این هفته خبر تلخی برای خریداران سكه انتشار یافت، معاون حسابرسی شهر و استان تهران در سازمان امور مالیاتی در تلطیف این خبر اضافه كرد و گفت: طبق بخشنامه مالیات بر درآمد، اگر كسی ادعا كرد سكه ها را نفروخته و یا بابت مهریه واگذار كرده از این بخشنامه معاف خواهد شد.

ابراهیمی در مصاحبه با رادیو گفت و گو در رابطه با بخش نامه ای كه اخیراً درخصوص مالیات سكه صادر شده اظهار داشت: ما بر اساس منابع مالیاتی موجود در قانون مالیات های مستقیم، حق گرفتن مالیات را داریم و بخشنامه مزبور درباره مالیات بر درآمد است.

گفتنی است این مصاحبه كه درست بعد از انتشار خبر معافیت برای خریداران سكه انجام گرفت، در صدر اخبار خبرگزاری ها و جراید در هفته جاری منتشر شد.

مرتبط با این خبر

  • دانشگاه هنر‌های زیبا فاجعه و خیانتی در حق معماری ایرانی بود

  • امروزه هنر معماری به كالای سرمایه‌ای تبدیل شده است

  • برای تحقق شعارسال، امكانات دولتی را به بخش‌خصوصی بدهید

  • مجلس برای اصلاح قانون مجازات اسلامی از نظر قضات با تجربه استفاده كند

  • پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرت در منطقه را تغییر داد/ توسعه مقاومت راهبرد ایران است

  • قانون مجازات اسلامی؛ قانونی احساسی برای خالی كردن زندانها/ضرورت اصلاح قانون

  • لزوم آتش‌بس فوری در غزه/ جهان اسلام بر رژیم صهیونیستی فشار آورد

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه