صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عضو هییت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: یكی از زمینه هایی كه مانع سازوكار صحیح بازارهای اقتصادی شده، انحصار و دخالت شدید نهادهای شبه دولتی و رانتی بوده است.

حسن طایی، عضو هییت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص الزامات برون رفت از مشكلات اقتصادی، اظهار كرد: عقب ماندگی ناشی از رشد سرمایه گذاری و تولید یكی از عمده ترین مسائلی بود كه موجب شد جمعی از اقتصادانان نامه ای را به رییس جمهور برای حل این مشكل ارائه كنند.

وی افزود: در طول 60 سالی كه حساب های ملی داشته ایم متوسط رشد تولید ناخالص داخلی در ایران حدود 4.5 الی 5 درصد است كه اگر به دو دوره قبل و بعد از انقلاب تقسیم شود در قبل از انقلاب متوسط رشد تولید ناخالص داخلی حدود 8 درصد بوده و بعد از انقلاب كمتر از 2.5 درصد بوده است.

عضو هییت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در 4 دهه اخیر پایین بودن سطح تولید و سرمایه گذاری و فضای نامناسب كسب و كار، پیچیده بودن قوانین و بی ثباتی در سیاست گذاری قوانین موجب شده كه رشد ناخالص داخلی در سطح نازلی قرار بگیرد.

طایی ادامه داد: فساد مالی و اداری، وجود انحصار و قیمت گذاری های غیرمنطقی محصولات تولیدی اعم از كالا و خدمات كه توسط نهادهای شبه دولتی انجام می شود از مسائل دیگری بوده كه در نامه مذكور مدنظر قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینكه برای داشتن بازاری با كاركرد صحیح نیازمند رعایت برخی مسائل هستیم، بیان كرد: در حال حاضر یكی از زمینه هایی كه مانع سازوكار صحیح بازارهای شده، انحصار و دخالت شدید نهادهای شبه دولتی و رانتی بوده است.

عضو هییت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینكه رانت های موجود در اقتصاد ایران یكی از بزرگترین مشكلات است، توضیح داد: به چه دلیل و با كدام توجیه اقتصادی باید این حجم از امتیازات مالی به برخی از بخش های واردكننده تخصیص داده شود.

طایی تصریح كرد: اگر خواهان تغییر شرایط در مسائل اقتصادی، اجتماعی، مبارزه با رانت و فساد و تقویت بخش مولد كشور هستیم باید از قوه قضاییه اقدامات را آغاز كنیم تا آثار آن در قوه مجریه دیده شود.

وی با اشاره به اینكه یكی از مشكلات كشورهای در حال توسعه این است كه بسیاری از افراد در جایگاه واقعی قرار ندارند، افزود: در تمامی اركان و سطوح حكومت شخصی هایی هستند كه دانش، نگرش و بینش متناسب با پست و مسئولیت آنها نیست.

عضو هییت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: برای یك دوره طولانی نیازمند رشد بالای اقتصادی در حدود 7 الی 8 درصدی پایدار و ممتد هستیم تا بتوانیم مشكلاتمان را حل و مرتفع كنیم.

مرتبط با این خبر

  • اسلامی‌سازی و اسلام‌هراسی دو حربه رسانه‌های بیگانه / چرا غرب سیل سیستان و بلوچستان را به مسائل قومیتی ربط داد؟!

  • گناهان خود را با "احسان" از بین ببریم!

  • ان‌شاءالله شیشه عمر صهیونیست‌ها شكسته خواهد شد

  • مدرسه‌سازی؛ از برترین خیرات است

  • مشاركت در تولید با امنیت سرمایه اتفاق می‌افتد

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس