صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

دهقانی گفت: وظیفه مجلس، عقلانیت در رصد كردن تمام اقدامات آمریكاست، زیرا بعضی از اقدامات مبتنی بر برنامه و هدف آنها این است كه جمهوری ‌اسلامی دستخوش احساسات شود و اقدامی خلاف قوانین بین‌المللی انجام دهد و آمریكایی‌ها از آن سوء‌استفاده بكنند.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (الزامات و بایسته‌های برخورد فعال و بهنگام مجلس با مواضع و اقدامات كشورهای غربی و آمریكا علیه جمهوری‌اسلامی ایران با توجه به گلایه رهبر معظم انقلاب) در ارتباط تلفنی با كمال دهقانی فیروزآبادی، نائب رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روانه آنتن شبكه رادیویی گفت‌وگو شد.

كمال دهقانی‌فیروزآبادی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو عنوان كرد: مجلس شورای اسلامی در زمینه منابع ملی و تامین امنیت ملی كشور از هیچ اقدامی فروگذار نیست و هر اقدامی كه بتواند انجام خواهد داد. بخشی از این مسئولیت‌ها، در زمینه عهدشكنی‌های آمریكاست؛ برجام یا اقدامات غیرقانونی كه آمریكا در سطح دنیا بر علیه كشور ما یا سایر كشورها انجام می‌دهد كه به نوعی به ما مربوط می‌شود. مجلس در مقابل اقدامات مخرب آمریكا بیكار نبوده و مصوباتی را تصویب كرده است.

وی افزود: مجلس 23 مهرماه 94 قانون اقدام متقابل و متناسب جمهوری‌اسلامی در اجرای برجام را تصویب كرد؛ قانونی كه بسیار قوی است و اقدامات بسیار گسترده‌ای را در هیئت عالی نظارت بر برجام برمی‌گیرد، چنانچه طرف یا طرف‌های مقابل به نقض تعهدات برجامی خود بپردازند، هیئت عالی (كه از طرف مقام معظم رهبری تعیین شدند) به عنوان یك دیده‌بان عمل كنند. اگر نقصی است یا طرف مقابل مواردی را نقض كرد، دیده‌بانی كند و چنانچه منافع و امنیت ملی ما به خطر می‌افتد، راسا می‌تواند اقدام كند. لذا مجلس كار خودش را انجام داده و قانون كاملی را تصویب كرده است و حالا وظیفه هیئت عالی نظارت است كه ارزیابی كند، طرف مقابل ما (آمریكا و همه كشورهای عضو شورای امنیت) تا چه اندازه به تعهدات خودش عمل می‌كند.

نائب رئیس كمیسیون امنیت ملی ادامه داد: آمریكا یكی از كشورهای عضو توافقنامه برجام بود كه در زمان ترامپ به شكل دیوانه‌واری رفتار می‌كند، دیوانه‌ای كه به هیچ یك از تعهدات خودش یایبند نیست. در این صورت نقصی بر ما وارد نیست بلكه متوجه آمریكاست كه خود را داعیه دار لیبرالیزم و دوموكراسی در جهان می‌داند اما كمترین اعتنایی به اصل وفای به عهد كه یكی از اصولی‌ترین نظام بین‌الملل است، زیر پا می‌گذارد.

كمال دهقانی‌فیروزآبادی گفت: قانون مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریكا در منطقه، 22 مرداد 1396 امضا شد و 27 ماده دارد كه اگر به مواد آن نگاه كنید، همه نوع كمك را به نیروهای مسلح، وزارت دفاع، وزارت اطلاعات و وزارت امورخارجه كردیم و مبالغ مالی را نیز در نظر گرفتیم تا هر كار ماجراجویانه‌ای كه آمریكا در منطقه انجام می‌دهد، رصد كنند و اقدامات متناسب را انجام بدهند. برای اجرایی شدن آن، جلساتی را در كمیسیون امنیت ملی با دولت گذاشتیم و اقدامات دولت را رصد كردیم كه آخرین اقدام، طرح متقابل در برابر آمریكا در قرار دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی بود كه كلیات طرح تصویب شد.

وی افزود: بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری نمایندگان سعی كردند قدری بیشتر فعال شوند و طرح‌هایی كه لازم هست، ارائه شود و در تمام این طرح‌ها آنچه كه مبنای كمیسیون امنیت ملی است، رساندن صدای انقلابی مجلس در قالب مصوبات و همچنین عقلانیت در رصد كردن تمام اقدامات آمریكاست، زیرا بعضی از اقداماتی كه آمریكایی‌ها انجام می‌دهند مبتنی بر برنامه است و هدف آنها نیز این است كه جمهوری‌اسلامی دستخوش یك نوع احساساتی بشود و اقدامی انجام دهد كه خلاق قوانین بین‌المللی باشد و آنها نیز از این اقدامات سوء‌استفاده بكنند اما انقلاب‌اسلامی در 40 سالگی خودش به اوج عقلانیت رسیده و حتما هر كاری كه انجام بدهد در چارچوب قوانین مصوب و شفاف خواهد بود، قوانینی كه تصویب شده و به دولت ابلاغ شده است. دولت باید آنها را اجرا كند و نظارت بر اجرای آن نیز وظیفه مجلس است كه نمایندگان باید پیگیر اجرای قوانین مصوب با استفاده از اختیارات قانونی خود باشند.

نائب رئیس كمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: از طرفی ما باید برای مقابله با حركتهای افراطی آمریكا انسجام خودمان را حفظ كنیم. همان‌طور كه در مقابله با اقدام آمریكا در رابطه با سپاه، نمایندگان از همه فراكسیون‌ها با پوشاندن لباس سپاه از این نیروی رسمی انقلاب حمایت كردند و با تصویب قوانین و پیگیری، باز هم از آنها حمایت می‌كنند. همچنین برای پیگیری برخی از مصوبات مجلس برای اقدام متقابل علیه آمریكا به دولت واگذار شده، گاهی به نیروهای نظامی و گاه به وزارت خارجه كه در امور خارجی و مسائل منطقه فعال است و گاه نیاز است كه برای مقابله با آمریكا در مجامع حقوقی بین‌المللی فعال‌تر باشیم. در همین زمینه باید انتقاد كنم وقتی تاكید میكنیم كه نیروهای راهبردی برای فعالیت بهتر و كارا تقویت شوند در كنار آن باید وزارت خارجه نیز تقویت شود و این‌طور نباشد كه رها شود، ما باید حداقل كمك را به وزارت خارجه بكنیم و بعد انتظاراتی داشته باشیم كه فراتر از سطح وزارت خارجه باشد و نتواند آن انتظارات را برآورده كند. با این همه مجلس، وظیفه اجرای قوانین را بر عده دولت یا هر بخشی از آن كه بگذارد، باید بر اجرای آن نظارت پیگیر و دقیق داشته باشد.

مرتبط با این خبر

  • اسلامی‌سازی و اسلام‌هراسی دو حربه رسانه‌های بیگانه / چرا غرب سیل سیستان و بلوچستان را به مسائل قومیتی ربط داد؟!

  • گناهان خود را با "احسان" از بین ببریم!

  • ان‌شاءالله شیشه عمر صهیونیست‌ها شكسته خواهد شد

  • مدرسه‌سازی؛ از برترین خیرات است

  • مشاركت در تولید با امنیت سرمایه اتفاق می‌افتد

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس