صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

حسن بنیانیان با اذعان به اینكه مدیرانی كه در نهادهای اجرایی هستند،اعتقادی به فرهنگ و ضرورت آن ندارند، گفت: به همین دلیل، درصحنه مدیریت كلان كشور، مقوله مدیریت فرهنگی در حاشیه است و همه بحث ها حول مسائل زودگذر و بحران های اقتصادی صرف می شود.

برنامه «صبح و گفت و گو» رادیو گفت و گو با موضوع رمضان ماه سادگی و ساده زیستی و با حضور دكتر حسن بنیانیان مسئول كمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی به روی آنتن رفت.

حسن بنیانیان با بیان اینكه به واسطه انسان بودن خداوند به ما فطرت داده تا انسانیت در ما تجلی پیدا كند، گفت: به همین منظور خداوند دین را فرستاده تا این فطرت را زنده نگه دارد.

وی افزود: علامه مطهری در بیان مختصات فطرت انسانی به پنج ویژگی اشاره دارد؛ ما بطور طبیعی به دنبال پرستش خالق هستیم و در جستجوی یك قدرت مافوق، روح ما تشنگی را دارد. همچنین ما علاقه مندیم به دیگران خدمت كنیم و به این واسطه لذت ببریم. از طرفی ما علاقه مندیم حقیقت و روابط علت و معلولی جهان هستی را كشف كنیم. چهارم، همه ما دوست داریم زیبایی ها را ببینیم و آن ها را لمس كنیم و خودمان هم زیبایی بیافرینیم. مختصات پنجم اینكه در كنار نیازهای مادی، همه انسان ها دوست دارند چیزی را خلق كنند.

مسئول كمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با رادیو گفت و گو با اشاره به اینكه روزه یكی از محورهای دین الهی است و در این ماه فطرت ما را بیدار می كند، تصریح كرد: یعنی بطور طبیعی در ماه مبارك رمضان باور به قیامت، پرستش خالق و روح خدمت به دیگران در وجود ما تقویت می شود و از حاصل این تقویت ما از فردیت خود بیرون می آییم و در روابط اجتماعی به فكر دیگران خواهیم بود.

وی با اظهار به اینكه این آموز ه ها هم در فطرت و هم در دین مان است، تاكید كرد: اگر این اتفاق به صورت گسترده و جامع رخ دهد، یكی از اویژگی هایش این است كه انسانی كه دارد، نمی تواند این دارایی را به تنهایی بخورد یعنی وجدانش معذب می شود دم افطار سفره رنگینی داشته باشد و احساس كند هستند كسانی كه این اولیات سفره شان نیست.

بنیانیان در ادامه گفت: در ذات خود ماه مبارك رمضان، فطرت انسان ها با دین باوری هم افزایی می كند و بخش مهمی از رفتارهای ما را اصلاح می كند و این از معجزات الهی است كه خداوند در دین خودش، تبلیغ دین خودش را نهادینه كرده و ما باید از این ظرفیت ها بهره بگیریم.

وی در خصوص نقش مسئولان برای الگوسازی و نهادینه كردن مسائل فرهنگی عنوان كرد: این بحث این روزها تكرار می شود كه ما برای اصلاح رفتارهای مردم باید سیستم ها را اصلاح كنیم، ما هم مدعی هستیم سیستم ها اصلاح نمی شود مگر اینكه آدم ها را اصلاح كنیم. تركیب این دو تا این است كه همزمان كه این دو سیستم را اصلاح می كنید، برای اصلاح رفتارها باید آدم ها هم اصلاح شوند و این معنایش این است كه باید كار مدیریت فرهنگی جامعه جدی گرفته شود و ما تواما این دو تا را پیش ببریم هم افراد را اصلاح كنیم و هم سیستم ها را اصلاح كنیم.

مسئول كمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اذعان به اینكه در شرایط موجود، مدیرانی كه در نهادهای اجرایی هستند به اندازه كافی از فرهنگ و اهمیتش و بر ضرورت اهمیتش واقف نیستند و بطور طبیعی اعتقادی به آن ندارند، بیان كرد: به همین دلیل هم می بینید در صحنه مدیریت كلان كشور، مقوله مدیریت فرهنگی در حاشیه است و ما شبانه روز همه بحث هایمان حول و حوش حل مسائل زودگذر و روزمره در حول حل بحران های اقتصادی كه نتیجه40 سال كم توجهی به فرهنگ است، می شود.

مرتبط با این خبر

  • اسلامی‌سازی و اسلام‌هراسی دو حربه رسانه‌های بیگانه / چرا غرب سیل سیستان و بلوچستان را به مسائل قومیتی ربط داد؟!

  • گناهان خود را با "احسان" از بین ببریم!

  • ان‌شاءالله شیشه عمر صهیونیست‌ها شكسته خواهد شد

  • مدرسه‌سازی؛ از برترین خیرات است

  • مشاركت در تولید با امنیت سرمایه اتفاق می‌افتد

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس