صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

پوریا نیری اظهار داشت: امروزه از قضات كشور توقع می رود تا در راستای كاهش جمعیت كیفری از نهادهای ارفاقی پیش بینی شده در قانون استفاده كنند.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع ساماندهی زندانیان و كاهش جمعیت زندانی ها و احكام جایگزین حبس، با حضور پوریا نیری (قاضی دادگستری) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه پوریا نیری با اشاره به این كه جمعیت حال حاضر زندان ها زیبنده كشور ایران نیست، گفت: امروزه حدود 240 هزار نفر در زندان های كشور زندگی می كنند.

وی افزود: جمعیت امروزه زندانیان ایران حدود سه برابر بیشتر از ظرفیت و استانداردهای ایران است.

این قاضی دادگستری با اشاره به این كه موضوع آمار زندانیان از مرحله چالش به بحران مبدل شده است، عنوان كرد: این حجم از پرونده حقوقی و كیفری در كشور باعث شده تا ایران حتی در میان كشورهای پر جمعیتی مانند هند و چین بیشترین میزان زندانی را داشته باشد.

وی با اشاره به این كه زندان های ایران وضعیت خوبی ندارند، اظهار داشت: در حال حاضر زندان از فلسفه اصلی خودش كه بازپروری مجرم بوده، دور شده است.

پوریا نیری با بیان این كه زندان های ایران امروزه به محلی برای نگهداری زندانیان تبدیل شده اند، تصریح كرد: زندان های كشور فقط مجرمان را مدتی از جامعه دور نگه می دارند و پس از اتمام حبس همانطور به جامعه اضافه می كنند.

وی با اشاره به این كه زندان آفت ها و آسیب های زیادی را به همراه دارد، اذعان داشت: الصاق برچسب زندانی بودن باعث می شود تا فرد از جامعه خود طرد شود.

این قاضی دادگستری با اشاره به این كه خانواده های زندانیان با مشكلات فرهنگی و اجتماعی متعددی دست و پنجه نرم می كنند، عنوان كرد: در حال حاضر بسیاری از شاكیان و بزه دیدگان در كشور انتظار دارند تا فرد بزه كار روانه زندان شود.

وی افزود: شایسته است تا رسانه های مختلف فرهنگ حبس و زندان را از ذهن مردم پاك كنند، به طوری كه مردم در اولین گامِ احقاق حق از قضات انتظار مجازات حبس را نداشته باشند.

پوریا نیری با اشاره به راهكارهای پیشگیری از وقوع جرم، توضیح داد: امروزه از قضات كشور توقع می رود تا در راستای كاهش جمعیت كیفری از نهادهای ارفاقی پیش بینی شده در قانون استفاده كنند.

وی با اشاره به این كه قوه قضاییه در موضوع پیشگیری از وقوع جرم نقش متولی دارد، عنوان كرد: مشاركت های مردمی در پیشگیری از وقوع جرم بیشترین تاثیر را دارند، بر این اساس لازم است تا مساجد و پایگاه های بسیج و سایر نهادهای مردمی در فرهنگ سازی این نوع از مشاركت فعالیت مطلوبی را داشته باشند.

مرتبط با این خبر

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه

  • وضعیت دشوار آمریكا در منطقه ناشی از خطاهای راهبردی این كشور است

  • بودجه هنگفت آمریكا برای گروه‌های ضد ایران در منطقه/ جیش الظلم توسط آمریكا پشتیبانی می‌شود

  • امسال قطعی برق برای كشاورزان نخواهیم داشت

  • توسعه و تقویت همكاری‌های امنیتی بین تهران و اسلام آباد یكی از اهداف سفر رئیسی به پاكستان

  • راه‌اندازی مدارس سمپاد در مناطق عشایری

  • پاكستان؛ دروازه‌ای به‌سوی تجارت با كشورهای آسیایی

  • اتحادیه اروپا باید رژیم اسراییل را تحریم كند