صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

تحلیلگر مسایل غرب آسیا گفت: ایران و موضوعات اقتصادی و تجاری شاید به عنوان مهمترین اهدافی باشد كه برای عربستان سعودی ایفای نقش می كند؛ اگرچه این ایفای نقش در چارچوب خاورمیانه آمریكا و شاید علیرغم میل عربستان سعودی باشد.

كامران كرمی در برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با اشاره به روابط عربستان سعودی و اسرائیل گفت: روند روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی، مسیرهایی را به خصوص در مباحث امنیتی و همكاری های اطلاعاتی، روابط تجاری و اقتصادی و برخی تبادل هیئت های سیاسی البته در سطح پایین به شكل پنهان طی كردهاست.

وی افزود: این روابط در طول یك دهه اخیر باعث شده تا عملا روابط عربستان و اسرائیل به شكل غیر مستقیم و عمدتا مخفیانه و بعضا به شكل مستقیم و رسانه ای انجام شود.

تحلیلگر مسایل غرب آسیا نتیجه این روابط را تغییر رویكرد عربستان دانست و اظهار داشت: اساسا عربستان رویكرد خودش را كنار گذاشته و در پیوند با رژیم صهیونیستی دشمن مشتركی را به نام ایران تعریف كرده است. این گذار كه از یك فرآیندی است كه اسرائیل از یك دشمن تبدیل به یك همكار برای مقابله با ایران می شود، باعث شده تا عربستان سعودی نگاه خودش را در این مسیر تغییر دهد.

وی با اشاره به منافع مشترك ریاض و تلاویو در مخالفت و دشمنی علیه ایران عنوان كرد: ایران و موضوعات اقتصادی و تجاری شاید به عنوان مهمترین اهدافی باشد كه در این مسیر برای عربستان سعودی ایفای نقش می كند اگرچه این ایفای نقش در چارچوب خاورمیانه آمریكا و شاید علی علیرغم میل عربستان سعودی باشد یعنی یك نوع احاله مسئولیت از طرف یك بازیگر بین المللی به یك بازیگر منطقه ای مثل عربستان، باعث شده كه آن ها این مسیر را تغییر دهند و به سمت همكاری با رژیم صهیونیستی حركت كنند.

كرمی این راهبرد عربستان را نادرست و در بلند مدت بر ضد منافع بلند مدت این كشور ذكر كرد و بیان داشت: آن طوری كه از عربستان سعودی انتظار داشتیم به عنوان یك بازیگری كه باید مسئله اعراب را مقابل رژیم صهیونیستی با نقش سیاسی و اقتصادی و هم نقش مهمی كه در جهان عرب داشت، حل می كرد این استراتژی كاملا غلط است.

وی ادامه داد: نهایتا دیدیم كه با سكوت عربستان در مذاكرات صلح چه ضرباتی به سازمان آزادی بخش فلسطین وارد شد و خیلی از دستاوردهایی كه در مذاكرات گذشته تعریف شده بود عملا امروز صرفا روی كاغذ است و در عمل نتیجه ای برای اعراب در پیش نداشته است.

تحلیلگر مسایل غرب آسیا اظهار داشت: از نتایج دیگر این راهبرد غلط، جسور شدن اسرائیل در مقطع كنونی است كه با پشتیبانی ترامپ از آن باعث شده كه عملا عربستان خود را در مقابل بخش عمده ای از بازیگران عربی و به خصوص افكار عمومی عربی و اسلامی قرار دهد و بعید است كه بتواند موفقیتی را برای عربستان داشته باشد به خصوص با انتظاری كه آنها دارند تا بتوانند ایران را در منطقه محدود كنند.

مرتبط با این خبر

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه

  • وضعیت دشوار آمریكا در منطقه ناشی از خطاهای راهبردی این كشور است

  • بودجه هنگفت آمریكا برای گروه‌های ضد ایران در منطقه/ جیش الظلم توسط آمریكا پشتیبانی می‌شود

  • توسعه و تقویت همكاری‌های امنیتی بین تهران و اسلام آباد یكی از اهداف سفر رئیسی به پاكستان

  • امسال قطعی برق برای كشاورزان نخواهیم داشت

  • راه‌اندازی مدارس سمپاد در مناطق عشایری

  • پاكستان؛ دروازه‌ای به‌سوی تجارت با كشورهای آسیایی

  • اتحادیه اروپا باید رژیم اسراییل را تحریم كند