صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس اتحادیه ملی محصولات كشاورزی بااشاره به تقلبات گسترده در محصولات ارگانیك موجود در بازار گفت: چندین بار از مجلس تقاضای تخصیص یارانه به كود و سم های بیو كردیم اما هیچ قانونی برای حمایت از محصولات ارگانیك وجود ندارد.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع نظام حمایتی تسهیلاتی و جذب سرمایه در توسعه صنعت كشاورزی با حضور رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات كشاورزی، موسس و رئیس انجمن ارگانیك ایران از شبكه رادیو گفت و گو روانه آنتن شد.

نورانی در مصاحبه با رادیو گفت و گو اظهار داشت: كشورهای توسعه یافته و در حال توسعه با توجه به اهمیت اصل امنیت غذایی سیاست های حمایتی را در بخش كشاورزی در پیش گرفته اند.

وی افزود: 14 درصد از تولید ناخالص داخلی ایران، 31 درصد صادرات غیرنفتی، 23 درصد از اشتغالزایی كل كشور مربوط به بخش كشاورزی بوده و ضریب خودكفایی كشور در محصولات كشاورزی نیز به بیش از 80 درصد رسیده است.

رئیس اتحادیه ملی محصولات كشاورزی متذكر شد: ما نباید از نظر محصولات استراتژیك مانند گندم و برنج مشكلی داشته باشیم اما مشكلات فعلی و رتبه پایین در واردات گندم به عدم رعایت اصولی و علمی سیستم های حمایتی برمی گردد.
وی با انتقاد از نبود حمایت بیمه ای برای محصولات كشاورزان گفت: متاسفانه به جای بیمه محصولات، هزینه تولید بیمه می شود و این مشكل ما است. البته بیمه در ایران به ویژه در محصولات كشاورزی و باغی اثرگذاری خوبی ندارد.

نورانی با اظهار اینكه سیاست حمایتی كامل و واقعی از كشاورزی نیازمند استفاده از فناوری و علم و دانش روز دنیاست ادامه داد: از این رو نباید به دنبال خرید تولیدات ارزان از دیگر كشورها باشیم بلكه با ورود به بازار آزاد می توان حمایت واقعی كرد.

موسس و رئیس انجمن ارگانیك ایران همچنین با اشاره با پتانسیل عظیم كشاورزی در ایران گفت: از 13 اقلیم، 11 اقلیم در ایران وجود دارد كه از این رو امكان تولید بسیاری از محصولات دنیا در كشور فراهم شده است لذا نباید برای واردات به ویژه در زمان تحریم برنامه ریزی كرد.

وی با اشاره به تغییر اقلیم از حالت خشكسالی به ترسالی پس از بیست سال و به خاطر بارندگی های اخیر مطرح كرد: در سیل های اخیر بیشتر خرابی ها و آسیبها منعكس شد اما رسانه ها درباره پرآبی چشمه هایی بعد از 50 سال در برخی استانها اطلاع رسانی نكردند.

نورانی با اشاره به تخصیص یارانه به سموم و كودهای شیمیایی طی چندین دهه گفت: با توجه به اینكه تولیدات دنیا سلامت محور شده و به سمت تولید محصولات ارگانیك رفته و نهاده های مجاز نیز در تولید محصولات ارگانیك بسیار گران شده، چندین بار از مجلس تقاضای تخصیص یارانه به كود و سم های بیو كردیم اما متاسفانه چنینی قانونی برای حمایت از محصولات ارگانیك وجود ندارد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات كشاورزی با اشاره به تقلبات گسترده در محصولات ارگانیك موجود در بازار گفت: متاسفانه به دلیل خلأهای قانون امكان مبارزه با این تقلبات نیز وجود ندارد درحالیكه برای افزایش ضریب سلامت جامعه و كاهش سرطان ها به رویكرد سلامت محور نیاز داریم.

وی با اشاره به عوامل موثر بر افزایش تولید وجذب سرمایه خارجی در حوزه كشاورزی مطرح كرد: استفاده از فناوری روز دنیا، حمایت های تكاملی و بیمه ای در بخش های صادراتی، دامداری و واردات محصولات مورد نیاز در بخش كشاورزی، توسعه روستایی، ارائه تسهیلات كمك كننده و حمایت های قیمتی از بخش كشاورزی از ضروریات و عوامل موثر بر افزایش تولید و جذب سرمایه خارجی به این بخش به شمار می روند.

نورانی همچنین خاطرنشان كرد: مساحت كشور هلند از سه استان مازندران، گیلان و گلستان كمتر است اما سالانه بیش از 110 میلیارد دلار تولید و صادرات داشته و حدود 10 میلیارد دلار ابزار و ادوات و ماشین آلات می فروشد. دلیل این موضوع در اختیار داشتن تكنولوژی روز و استفاده از آن در بخش كشاورزی است این درحالیست كه ماشین آلات فرسوده در بخش كشاورزی ایران بسیار زیاد است و برای تولید بیشتر باید از صنعت روز دنیا استفاده كند.

رئیس اتحادیه ملی محصولات كشاورزی با تأكید بر حضور شركت های دانش بنیان در بخش كشاورزی گفت: حضور دانشگاه در كنار تولیدكننده را باید جدی گرفت تا علم و تولید با یكدیگر همراه باشند.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند