صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

نسیم توكل معتقد است: تولید كنندگان ایرانی باید كالایی تولید كنند كه پاسخگوی نیاز مردم باشد تا مردم بدون هیچ انحصار و فشاری آن را انتخاب كنند.

برنامه " ضرب سكه " با موضوع گذر از تحریم با تولید ملی و مصرف كالای ایرانی با حضور دكتر فاطمه رستم خانی ، دستیار معاونت توسعه كارآفرینی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و دكتر نسیم توكل ، رئیس كمیسیون زنان كارآفرین اتحادیه حفاظت الكترونیك و كارآفرین نمونه روانه آنتن رادیو گفت و گو شد.

ضرب سكه : بانوان چگونه می توانند استفاده از كالای ایرانی را در اولویت خانواده قرار دهند؟

رستم خانی: با وجود اینكه زنان نیمی از جمعیت كشور را تشكیل می دهند و تعداد دانش آموختگان در قشر زنان از دو دهه پیش تا كنون نسبت به مردان پیشی گرفته است ، نقش كمی در تولید ناخالص ملی دارند.این موضوع به این معناست كه تحصیل و كسب علم بانوان در خانواده جاری نشده است.زن به عنوان مدیر بنیان خانواده باید از دانش خود در جهت رشد اعضا به كار گیرد تا محله ، شهر و در نهایت جامعه به مصرف بهینه هدایت شوند.
یكی از مشكلات بیكاری و گذراندن اوقات به صورت بی هدف در پاساژها و فروشگاه های بزرگ است كه باعث خرید غیر خردمندانه و بدون نیاز می شود و در ادامه تنوع طلبی و مصرف گرایی را به دنبال دارد. این موضوع سبب آسیب به منابع مالی خانواده می شود. در مقابل اگر خرید درست و عقلانی در بانوان نهادینه شود ، افراد به جای آنكه كالای گران قیمت خارجی بخرند ، مشابه ایرانی را تهیه می كنند.

ضرب سكه : آیا صرف اینكه یك كالا ایرانی است می توان استفاده از تولید داخل را مبنا قرار داد؟

توكل: اقتصاد مقاومتی در دوره تحریم عملا شناسایی حوزه فشار ، مقابله و بی اثر كردن آن و حتی تبدیل این فشارها به فرصت است.یكی از مواردی كه باید به آن توجه كرد تولید ملی در مقابل تحریم ها و اجرای اقتصاد مقاومتی است.
اصلاح فرهنگ خرید كالای ایرانی باید در سه سطح فردی ، اجتماعی و درون سازمانی شكل بگیرد. بهتر است این فرهنگ سازی از دولت آغاز و در سازمان ها اشاعه داده شود تا به سازمان های خردی مانند خانواده و در نهایت فرد برسد.به عبارت دیگر نمی توان تنها از خانواده انتظار داشت كه در هنگام خرید به این موضوع توجه كند در حالی كه این مهم در دولت و سازمان ها در حد شعار باقی مانده است.
از سوی دیگر تولید كننده نیز باید كیفیت را مدنظر قرار دهد و پاسخگوی نیاز مردم باشند تا انتخاب شود.مصرف كالای ایرانی در حوزه مواد غذایی با كیفیت كاملا پذیرفته شده است و این نشان می دهد صنایع غذایی با برنامه و هدف مشخص و جامع به كیفیت مطلوب رسیده است كه خانواده ها بدون هیچ فشاری كالای ایرانی را انتخاب می كنند.

ضرب سكه : برای تولید داخلی مطلوب كه رضایت و استمرار خرید از سوی مشتری را به همراه داشته باشد ، چه مولفه هایی لازم است؟

رستم خانی: تولید داخلی مطلوب باید موجه و مورد قبول مصرف كننده باشد یعنی نیاز مردم را مرتفع كند و مشتری به رضایت كافی برسد. تولید كالای با كیفیت الزاماتی دارد كه مهمترین آن استفاده از مواد اولیه خوب و داشتن سرمایه كافی برای تولید است.
مورد دیگری كه در ساخت كالای با كیفیت ایرانی موثر اهمیت دارد توجه به نیروی انسانی است كه كالای مورد نظر را از مرحله ایده و ذهن به تولید می رساند. در كشور ما به توانمند كردن نیروی انسانی كم توجهی شده است. به طوری كه جوانان و نیروی كار تنها به سمت دانشگاه هدایت شده اند و از مهارت فاصله گرفته اند.همچنین سرمایه گذاری بر روی ایده هایی كه ارزش تجاری شدن را دارند از اهمیت بالایی برخوردار است و در عصر تكنولوژی باید به این موضوع بیش از گذشته تمركز داشت تا بتوان كالای مطلوب ایرانی تولید كرد.

ضرب سكه : اگر فرض كنیم كالای ایرانی با كیفیت وجود دارد چگونه باید خانواده ها را به استفاده از آن تشویق كرد ؟

توكل: برای نهادینه كردن این اصل باید از ظرفیت های فرهنگی و آموزشی جامعه بهره برد.به عنوان مثال صدا و سیما در چند سال اخیر به خصوص در بخش كودكان با ساخت انیمیشن و محتوای مطلوب در گسترش این فرهنگ بسیار موثر عمل كرده است.
فرهنگ سازی باید از كودكی و همزمان با شكل گیری شخصیت فرد آغاز شود.در واقع نهادهایی كه به صورت مستقیم با فرهنگ مردم سر و كار دارند نقش بسیار مهمی در در ترغیب مردم به مصرف كالای داخلی دارند.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند