صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

امیرعبداللهیان بااشاره به اینكه روابط مستشاری ایران باكشورهای حوزه مقاومت، حكومت كردن بر دل‌هاست نه بازور سرنیزه گفت: امروز مقتدی صدر دریك قاب در میان سردار سلیمانی و رهبری است و این مسئله پیامی بسیار قوی درپی دارد.

به گزارش خبرگزاری بسیج، امیر عبداللهیان در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو با اشاره به تحولات منطقه اظهار كرد: جمهوری‌اسلامی در یك منطقه پرتلاطم واقع شده است، یعنی مجموعه‌ای از مطالبات ژئواستراتژیك، ژئوپلیتیك و ژئواكومونیك در منطقه روی هم انباشت شده و منطقه را به دلیل این‌كه سرشار از منابع انرژی است و موقعیت ژئوپلیتیكی دارد، خیلی مورد توجه بازیگران و قدرت‌های خارجی قرار داده است، موضوعی كه مربوط به امروز هم نیست و به جغرافیای سیاسی ایران در منطقه و مسائل ژئوپلیتیك در غرب آسیا و خاورمیانه است.

وی افزود: با توجه به شرایطی كه منطقه دارد و موقعیت ویژه ایران در خاورمیانه، بزرگ‌ترین اشتباه آمریكا و غربی‌ها در چهار دهه گذشته سعی كردند كه با دست آوردن ذخائر نفتی خلیج‌فارس حضورشان را در منطقه تثبیت كنند و ترتیبات امنیتی و سیاسی را در منطقه رقم بزنند كه در این ترتیبات امنیتی و سیاسی یا ایران مانند دوران پهلوی صد در صد همراه با آمریكا باشد یا اگر قرار است كه ایران همراه نباشد، از این معادله حذف شود.

برای حفظ امنیت ملی به متحدان منطقه ای نیازمندیم

دستیار ویژه رئیس مجلس درباره نیاز به متحدان منطقه ای برای تامین امنیت ملی كشورمان ادامه داد: جمهوری‌اسلامی برای حفظ امنیت ملی كشور ترتیب سیاسی و امنیتی جدیدی را تعریف كرد كه خودش در آن نقش مهمی داشته باشد و بتواند این نقش مهم را ایفا كند.

وی افزود: برای این‌كه به چنین نقشی برسیم، ابتدا نیاز داشتیم در داخل بنیه‌های دفاعی كشور و زیرساخت‌های كشور را تقویت كنیم، البته در طرف مقابل نیز آمریكا و دشمنان ما تلاش می‌كردند با اعمال تحریم‌ها در مقاطع مختلف مانع از این شوند كه بتوانیم زیرساخت‌ها را داخل كشور تقویت كنیم. ما برای این‌كه بتوانیم ترتیبات سیاسی و امنیتی جدید به وجود بیاوریم، به متحدانی در منطقه نیاز داریم، همان‌طور كه اگر بخواهید از زندگی آرامی در كوچه و محله برخودار باشید، باید سطحی از ارتباطات، دوستان و همسایگان خوبی در كنار خود داشته باشید.

برای دفاع از كشور مرزها را جابجا كردیم

امیر عبداللهیان با اشاره به ضرورت حضور جدی ایران در منطقه غرب آسیا گفت: لذا جمهوری‌اسلامی سیاستی را اتخاد كرد كه نخست با تحمیل تجربه تلخ جنگ 8 ساله صدام و متحدانش غرب، آمریكا، اتحادجماهیر شوروی و كشورهای منطقه را سپری كرد تا در آینده نسل جوان دیگر شاهد تجربه تلخ جنگ دیگری نباشند.

وی افزود: از طرفی اگر قرار است، دفاعی صورت بگیرد، این دفاع صدها كیلومتر خارج از مرزهای ما انجام شود. ضمن این‌كه دفاعی صورت بگیرد كه از آن رفتار ما همه منطقه و مردم آن نیز نفع ببرند و بتوانیم یك امنیت دسته جمعی را رقم بزنیم.

امیر عبداللهیان گفت: به طور طبیعی برای این هدف نمی‌توانستیم در داخل ایران حبس شویم و همه توجه خودمان را به داخل مرزها متمركز كنیم.

هزینه فایده جمهوری اسلامی برای امن ماندن در منطقه چقدر است؟

امیر عبداللهیان درباره هزینه‌های ایران برای بازیگری در منطقه در مقایسه با كشورهای رقیب گفت: ما تلاش كردیم برای تامین امنیت كشور، متحدانی را در منطقه دست و پا كنیم، متحدانی كه نظم سیاسی و امنیتی جدیدی را در منطقه برای ما رقم زدند تا امنیت ملی و منافع ما حداكثری تامین شود.

وی تصریح كرد: برخی بر این باورند كه جمهوری‌اسلامی برای نقشی كه در منطقه ایفا كند، هزینه زیادی صرف كرده است، درباره این سخن باید بگویم كه كشور ما در مقایسه با سایر كشورهای منطقه چندان هزینه سنگینی را پرداخت نكرده است، اما دستاورد بیشتری به ویژه در حوزه امنیتی به دست آوردیم.

گورستان خوابی در مصر؛ دستاورد دوستی با اسرائیل بود

تحلیلگر مسائل بین‌الملل در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با اشاره به دیدار بازیگران سیاسی منطقه با رهبری عنوان كرد: دیدار مقتدی صدر، گروه حماس و گروه‌های یمنی با رهبر انقلاب را باید در زمینه نظم جدید و مناسبات سیاسی و امنیتی منطقه و مناسبات آن دانست، مناسبات سیاسی و امنیتی جدید حاصل ویرانی‌ها و بی‌ثباتی‌هایی است كه هر جا آمریكایی‌ها ورود كردند از خود به جای گذاشتند.

وی افزود: بعضی از جوانان به من می‌گویند كه با تیره شدن روابط مصر و آمریكا بخشی از جمعیت 85 میلیونی مصر فقیر ماندند، در حالی كه در اوج قدرت حسنی مبارك، قبرستان وسیعی در وسط قاهره است كه بیش از 3 میلیون مصری در قاهر شب در این قبرستان می‌خوابند! این دستاورد پیوند حسنی مبارك با اسرائیل و آمریكا برای كشورش است.

سالها با سران عرب از جمله سیدحسن مشورت می كردیم

امیر عبداللهیان با اشاره به خیرخواهی جمهوری‌اسلامی برای منطقه خاورمیانه گفت: یاد سخنی از سیدحسن نصرالله در دیدار یك ماه پیش افتادم، گفت من به رهبران لبنان گفتم عربستان سعودی سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان را به زندان انداختند، اما من سال‌هاست با ایرانی‌ها كار می‌كنیم، آنها یك بار به من امر و نهی نكردند.

وی با بیان این مطلب افزود: در واقعیت این‌گونه است و ما در بسیاری با مسائل با شخصیت‌های عالیرتبه عرب مشورت می‌كردیم یا مسائل مربوط به حوزه مقاومت را با سیدحسن نصرالله در میان می‌گذاریم. لذا حكومت كردن بر دل‌هاست نه با زور سرنیزه. به شكلی كه دنیا می‌گوید مقتدی صدر به سمت عربستان رفت یا به سوی فلان كشور غربی، اما شما او را در یك قاب در میان سردار سلیمانی و رهبری می‌بینید كه این پیام خیلی محكم و قوی دارد.

امیرعبداللهیان خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی برای همه كشورهای منطقه بجز رژیم صهیونیستی حتی عربستان جز خیر نمی‌خواهد و امیدواریم عربستان به نقش سازنده خودش در منطقه برگردد.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم