display result search
نان یكی از مهم ترین اقلام تغذیه مردم ایران به حساب می آید، استفاده متداول از نان در كشور جزوی از فرهنگ ایرانی ها به شمار می آید، به طوری كه به گفته یك عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه، امروزه حدود 34 درصد از انرژی دریافتی افراد ایرانی از كربوهیدر
دكتر مجید حاجی فرجی در یك برنامه رادیویی با اشاره به ویژگی های كیفی آرد و گندم های امروزی كشور، گفت: كیفیت و میزان گلوتن موجود در گندم یكی از مهم ترین عواملی است كه بر میزان كیفیت آرد تاثیر می گذارد، به طوری كه افزایش گلوتن باعث افزایش كیفیت در آرد خواهد شد.
وی با اشاره به استانداردهای نان در كشور، عنوان كرد: خوشبختانه امروزه با توجه به اجرای اهداف استاندارهای نان در كشور، میزان نمك مصرفی در نان ها به میزانی نصف تقلیل پیدا كرده است.
وی در خصوص جوش شیرین توضیح داد: با توجه به افزایش تعداد جمعیت و میزان مصرف بالای نان در كشور تولید نان سنتی با خمیر ترش پاسخگوی نیاز مردم نیست، بر همین اساس تولید نان مبتنی بر جوش شیرین های امروزی در كشور رواج یافته و امروزه برخی از نانوایی ها از آن در پخت نان استفاده می كنند.
دكتر حاجی فرجی همچنین در ادامه افزود: امروزه خمیرمایه های صنعتی در نانوایی ها جایگزین خمیرهای ترش شده اند، به طوری كه استفاده از خمیرمایه می تواند پروسه خمیرگیری را از چند ساعت به زیر یك ساعت كاهش دهد.
وی در خصوص نظارت بر نانوایی های كشور؛ اظهار داشت: به دلیل عدم نظارت صحیح بر كاركرد ناوایی ها، امروزه 10 درصد از نانوایی های كشور و 30 درصد از نانوایی های تهران در پروسه ی طبخ نان از جوش شیرین استفاده می كنند.