خبرگزاری پانا: سند تحول بنیادین باید برای خانواده‌ها تشریح شود

تهران (پانا) - دبیركل جامعه اسلامی فرهنگیان تهران تشریح سند تحول بنیادین برای خانواده‌ها را ضروری خواند و بیان كرد اگر آموزش‌های خانواده بر اساس سند تحول بنیادین تهیه شوند قطعاً همراهی خانواده‌ها هم بیشتر می‌شود.

1399/08/10
|
09:44

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت‌وگو، عادل خالقی مدرس دانشگاه، دبیركل جامعه اسلامی فرهنگیان تهران و رئیس سابق آموزش و پرورش یكی از مناطق تهران در برنامه «گفت‌وگوی علمی» اظهاركرد: كلمه «خانواده» در سند تحول بنیادین 33 مرتبه، كلمه «دانش آموز» 59 بار، «معلم» 48 بار و جالب اینكه كلمه «مدرسه» 26 بار تكرار شده است.

وی با اشاره به اهمیت ویژه سند تحول بنیادین برای نهاد خانواده نسبت به مدرسه گفت: این سند با اینكه بسیار مدرن تدوین شده اما در مقام اجرا دچار مشكل بوده و هنوز 22 مورد آن شروع نشده است.

خالقی به محتوای فصل هفتم این سند اشاره و بیان كرد: یكی از راهكارهای سند تحول برای تقویت بنیان خانواده و كمك به افزایش مهارت‌های افراد، مسئله آموزش و ارتقای مدیریت خانواده با استفاده مناسب از ابزار رسانه در محیط خانواده همسو با اهداف نظام و تعلیم و تربیت عمومی است.

دبیركل جامعه اسلامی فرهنگیان تهران با اشاره به نقش سواد رسانه‌ای خانواده‌ها در حوزه آموزش گفت: اگر سواد رسانه‌ای خانواده‌ها تا قبل از شیوع كرونا ارتقا پیدا می‌كرد الان خانواده‌ها به راحتی با مدرسه همسو می‌شدند.

وی با بیان اینكه سند تحول اهمیت ویژه‌ای برای وحدت رویه نهادهای دخیل در امر تربیت و آموزش فرزندان قائل شده است گفت: این نهادها باید با یكدیگر همفكری كنند تا فرزندان برای ورود به مدرسه از آمادگی لازم برخوردار شوند.

خالقی حضور هرچه بیشتر اولیا در مدارس را در جهت اجرای سند تحول بنیادین ضروری برشمرد و تأكید كرد: اگر نماینده اولیا به درستی انتخاب شود و آن نماینده هم نقش درست خود را در حوزه آموزش ایفا كند بخشی از سند تحول اجرایی هم خواهد شد.

این مدرس دانشگاه درباره دوگانگی رفتار والدین در ارتباط با مدرسه گفت: خانواده‌ها باید در انتخاب پوشش و حجاب و عفاف نقش داشته باشند كه در سند هم به آن اشاره شده اما فقط دانش آموزان ابتدایی روحیه اطاعت پذیری دارند و حرف را قبول می‌كنند لذا بهتر است كه این مسائل را ابتدا به خانواده‌ها آموزش دهیم تا در نهایت امر، خانواده‌ها و مدارس با هم همسو شوند.

دبیركل جامعه اسلامی فرهنگیان تهران تصریح كرد: وقتی خانواده‌ها در انتخاب سریال‌ها و بازی‌های مخصوص فرزندان دقت لازم را ندارند و نمی‌دانند كه فرزندان تا سن 12 سالگی نباید صحنه‌های خشن را تماشا كنند بنابراین تلاش‌های معلم و دروس تئوری هم اثر چندانی نخواهند داشت.

خالقی همچنین ارتقای معرفت و بصیرت دینی انقلابی و سیاسی در جهت رشد معنوی معلمان و دانش آموزان را از جمله منویات سند معرفی كرد و گفت: همه آموزش‌هایی كه به معلمان داده می‌شود در نهایت برای ارتقای جایگاه خانواده است و لذا اگر خانواده این را درك كند خیلی از مشكلات حل خواهدشد.

وی تشریح سند تحول بنیادین برای خانواده‌ها را ضروری دانست و بیان كرد: اگر آموزش‌های خانواده بر اساس سند تحول بنیادین تدوین و تهیه شوند قطعاً همراهی خانواده‌ها هم بیشتر می‌شود.

دسترسی سریع