یک روشندل از مدیران رسانه ملی درخواست کرد که نابینایان مستعد در انجام فعالیت رسانهای را جدی بگیرند و به آنها اعتماد کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو، زهره شوری، روشندل موفق کشور در برنامه «گفتگوی اقتصادی» عملکرد سازمان بهزیستی در حوزه نابینایان را ضعیف و حدأقلی خواند و گفت: سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان مادر و متولی امور معلولان میتواند موثرتر از این عمل کند.
وی با بیان اینکه وامهای اشتغال 10 تا 20 میلیون تومانی به معلولان، فقط جوابگوی مشکلات خود این افراد است گفت: سازمان بهزیستی میتواند با ایجاد یک شبکه بزرگ، مراکز کسب و کار کوچک و خرد را به هم متصل کند.
شوری همچنین درباره وضعیت مناسب سازی معابر و فضاهای عمومی برای نابینایان هم اینطور گفت: پیاده روها در اطراف سازمان شهرداریها مناسب سازی شدهاند اما وضعیت پیاده روها در خیابانهای فرعی به شدت نامناسب و رفت و آمد ما نابینایان به شدت سخت است.
در ادامه، اشکان آذر ماسوله روشندل هنرمند کشورمان با بیان اینکه «قانون جامع حمایت از حقوق معلولان» مصوب سال 96 ظرفیتهای خوبی برای اشتغالزایی نابینایان پیش بینی کرده گفت: مشکل اینجاست که از بودجه 20 هزار میلیارد تومانی برای اجرای این قانون، 1100 میلیارد تومان اختصاص داده شد و از این رقم هم فقط 900 میلیون تومان آن هم به صورت قطره چکانی پرداخت شد لذا طبیعی است که این قانون اجرایی نشود.
وی با اشاره به اینکه ساخت تجهیزات توانبخشی به ویژه برای نابینایان نیازمند واردات قطعات از خارج کشور است گفت: به عنوان مثال ما برای واردات قطعات دستگاه نوت تیکر (برجسته نگار هوشمند) به ارز دولتی نیاز داریم اما عدم تخصیص ارز و دیگر مشکلات باعث شده که قیمت این دستگاه از 8 میلیون تومان به 30 میلیون تومان افزایش پیدا کند.
این روشندل هنرمند کشورمان، اشتغال افراد نابینا در حوزه فناوری اطلاعات و شبکه و رسانهای را امکانپذیر دانست و گفت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی در این روزها، امکان اشتغال نابینایان در این حوزه نیز وجود دارد.
وی در بخش دیگر اظهارات خود گفت: حتی اگر سهمیه سه درصد استخدامی معلولان به درستی انجام شود باز هم درصد زیادی از نابینایان هستند که نمیتوانند صاحب شغل شوند که در این گونه موارد بنگاههای اقتصادی و شرکتها باید از ظرفیت نابینایان استفاده کنند.
این روشندل کشورمان درباره دیگر ظرفیتهای شغلی نابینایان گفت: بسیاری از شرکتها در بخش مرکز تماس و یا خیلی از فروشگاههای آنلاین و تاکسیهای اینترنتی میتوانند در بخش پشتیبانی از قابلیتهای افراد نابینا استفاده کنند.
آذر ماسوله از مدیران رسانه ملی درخواست کرد که نابینایان مستعد در انجام فعالیت رسانهای را جدی بگیرند و به آنها اعتماد کنند.
همچنین در ادامه این برنامه، فاطمه برقل روشندل کارآفرین کشورمان در استان خوزستان گفت: ما در حال حاضر برای 5 نفر از افراد روشن دل و معلول و 12 نفر از خانوادههای بی سرپرست در تولید ماسک اشتغالزایی کردهایم.
وی تصریح کرد: ما بدون حمایت هیچ مسئول و ارگانی و تنها با همفکری خودمان در این حوزه سرمایه گذاری کردیم و البته مدیرکل منطقه آزاد هم مکان تولیدی را در اختیار ما قرار داد.
این کارآفرین خوزستانی گفت: ما روزانه 2 تا 2500 ماسک تولید میکنیم اما درآمد این میزان از تولیدات فقط در حد تأمین هزینههای روزمره بچهها و خانوادههای کم بضاعت است.