حسین زاده دیلمی گفت: اگر بتوانیم حوزه پوشاک را از بخش خصوصی و بازار آغاز کنیم، دستگاههای حاکمیتی ناچار خواهند شد به این موضوع اولویت دهند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، دکتر علیرضا حسین زاده دیلمی نخستین دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد بررسی طرح بازبینی سند ملی پوشش ایرانی و اسلامی مصاحبه کرد.
حسین زاده دیلمی گفت: حجاب و پوشش مطلوب جامعه ایرانی، یک مضمون و محتوا است و اگر قرار باشد با محصول مورد اقبال مردم استفاده شود، اقتضائات خاصی را میطلبد.
وی افزود: اگر میخواهیم جامعه بهشتی شود و به سمت اهداف متعالی حرکت کند، باید حرکت از سر شوق و اراده باشد؛ حکمرانی ما دینی است و اگر بخواهد محقق شود باید شیب اجتماعی به سمت آن باشد.
نخستین دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با بیان اینکه حجاب تنها پوشش نیست بلکه یک صنعت است خاطرنشان کرد: ما مطلوبیتهای خود را روی کاغذ مینویسیم و سناریوی اجرایی ندارد و اگر نتوانیم این سناریو را اجرا کنیم بازار پوشش بین المللی خود را بر ما قالب میکند؛ اگر پوشاک نتواند منزلت مردم را تامین کند، مصرف نخواهد شد.
حسین زاده دیلمی در رادیو گفت و گو بیان کرد: اگر بتوانیم پیشرانی هر اتفاق تحول آفرین مطلوب مانند حوزه پوشاک را از بخش خصوصی و بازار آغاز کنیم، دستگاههای حاکمیتی ناچار خواهند شد به این موضوع اولویت دهند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه کار و سیاست گذاری درست در ابتدا خود را در بازار نشان خواهد داد یادآور شد: وقتی این اتفاق نیافتاده و در ابتدای کار، کارگروهی برای آن تشکیل میشود، نتیجه آن نامطلوب خواهد بود.
نخستین دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در ادامه گفت: برای تولیدات داخلی باید زیرساخت وجود داشته باشد، براساس مطالعات تا پیش از ممنوعیت ورود برندهای خارجی، 30 درصد محصولات داخلی بودند و که از این تعداد به دلیل غلبه جریان و بررسی فروش رفتن محصولات برند، برندهای خارجی دوخته میشد.
وی با اذعان به اینکه این سند کاملا رو به جلوست اظهار کرد: تا زمانی که در صحنه رقابت حاضر نباشیم، نمیتوانیم به موفقیت دست یابیم؛ مد یک صنعت خلاق است و ساختار منظومهای دارد که هسته آن هویت و مضمون است و اگر نتواند به صنعت تبدیل شود، اساسا محتوایی وجود ندارد و حلقه واسط بین محتوا و مضمون، سَبک است که اگر سبک سازی به درستی پیاده شوند میتوانند تامین سلیقه نمایند و لازمه آن این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی، هنر و صنعت را جدا از هم نبیند.
حسین زاده دیلمی با بیان اینکه رهبری به حوزه پوشاک نگاه ملی دارند اضافه کرد: هر توفیقی در حجاب، میتواند سیاست گذاریها را به نقطه مطلوبی برساند.
این دبیر کارگروه تصریح کرد: نباید ایدئولوژی را در فضای اجتماعی فریاد زد؛ به جای آن باید کار صادقانه انجام داد و از دریچه اقتصاد، فرهنگ خود را به جهان انتقال دهیم.