کاظمی در رادیو گفت و گو دلیل اقبال کم مردم به فرهنگسراها را ورود بخش خصوصی و موسسات چند منظوره به این حوزه دانست و گفت: پیدایش سازمانهای خصوصی به عنوان رقیب فرهنگسراها از دلایل استقبال کم به آنهاست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، دکتر مهرشاد کاظمی کارشناس ارشد حوزه فرهنگ با برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد چرایی عدم اقبال به برنامهها در فرهنگسراها در قیاس با دهههای پیشین مصاحبه کرد.
این کارشناس ارشد حوزه فرهنگ گفت: فرهنگسراها، کتابخانهها، خانههای فرهنگ و سرای محلات کارکرد مشابهی دارند و به عنوان زیرساختهای مهم فرهنگی محسوب میشوند و در پویایی جامعه نقش مهمی دارند.
وی در مورد اولین فرهنگسراهای کشور تشریح کرد: فرهنگسرای نیاوران اولین فرهنگسرای کشور بود که در تهران به وجود آمد و به دنبال آن نیز فرهنگسرای شفق ایجاد شد که پس از انقلاب و با شروع جنگ در فعالیتهای این مراکز وقفه ایجاد شد.
کاظمی با بیان اینکه دهه 70 را میتوان دهه فرهنگسراسازی نامید خاطرنشان کرد: با شروع ساخت این مراکز، وظایف فرهنگی به شهرداریها اضافه شد؛ وزارت فرهنگ نیز با توجه به نیاز کشور در ساخت این مراکز ورود کردند.
این کارشناس ارشد همچنین یادآور شد: در حال حاضر شهرداری 36 فرهنگسرا، 110 کتابخانه، حدود 300 سرای محلات و کمتر از این تعداد خانههای فرهنگ در تهران دارد.
وی دلیل اقبال کم مردم به فرهنگسراها را ورود بخش خصوصی و موسسات چند منظوره به این حوزه دانست و گفت: از فرهنگسراها در دهه 70 بسیار استقبال میشد و شاید دلیل آن، عدم تنوع و محدودیت این مراکز بود در حالی که امروز مردم نیازهای خود را در مراکز دیگر میتوانند برطرف نمایند و لذا پیدایش سازمانهای خصوصی به عنوان رقیب فرهنگسراها از دلایل استقبال کم به آنهاست.
کاظمی در مصاحبه با رادیو گفت و گو با بیان اینکه واگذاری فرهنگسراها به بخش خصوصی با موفقیت همران نشد افزود: آسیب این واگذاری این بود که پستهای سازمانی حذف شدند و همزمان با بازنشستگی هنرمندان، جذبی صورت نگرفت و همچنین جانماییهای درستی در ساخت و سازها اتفاق نیفتاد.
این کارشناس ارشد حوزه فرهنگ بیان کرد: مردم فعالیتهای فرهنگی، هنری و علمی خود را انجام میدهند اما اهمیت فرهنگسراها بسیار زیاد است و میتوانند بسیار تاثیرگذار باشد و لذا سیاست گذاریها باید جوری باشد که مردم در آنجا احساس راحتی داشته باشند و هنر خود را در آنجا نشان دهند.