display result search
مهدی فانی گفت: اتفاقی که در عاشورا رخ داد، دنیای اسلام پس از رحلت پیامبر را تحت تاثیر قرار داد و هنگامهای که در اربعین رقم خورد و ما امروز شاهدش هستیم از جمله آثار، خیرات و برکات آن تا زمان ما، ظلمستیزی امام حسین(ع) است.
برنامه "گفتوگوی سیاسی" با موضوع (تحلیل و بررسی راهپیمائی اربعین و قدرتنمایی بزرگ ملت ایران و عراق و نهضت بزرگ جهانی در دنیای اسلام) با حضور دکتر مهدی فانی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی روانه آنتن شبکه رادیو گفتوگو شد.
مهدی فانی در مصاحبه با رادیو گفتوگو عنوان کرد: وقایع و حوادثی که در طول تاریخ اتفاق میافتد، با توجه به شرایط هر یک از امامان یا پیامبر است که روی میدهد. درست است، چیزی تحت عنوان اربعین به معنایی که برای امام حسین(ع) وجود دارد، برای سایر ائمه و حتی پیامبر نیست، اما باید به این نکته توجه کرد، این موضوع مسالهای نیست که در اختیار ما باشد، براساس حوادث و شرایطی است که در طول زمان اتفاق میافتد.
وی افزود: از سوی دیگر کاری که امام حسین(ع) انجام دادند، در بین تمام ائمه کاری منحصر به فرد است و چون ایشان یک کار بسیار بزرگی را انجام دادند که بهای آن جانشان و عزیزترین افرادشان بود، بنابراین بعد از شهادت امام حسین و اصحاب باوفایش، این مساله بازتاب داشته که بازتاب و ادامهاش به اربعین منجر شد. حالا براساس آنچه که در تاریخ و روایات آمده به نام اربعین تحقق پیدا کرد و براساس او مسائل بعدی شکل گرفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: بنابراین ابتدا حوادث و موضوعات براساس شرایط زمان است که رخ داده است و ما دلیلی نداریم که برای همه اتفاقات باید یکسان روی دهد. از طرفی همه ائمه هدف واحدی را دنبال میکردند، اما آن اتفاقی که زمان امام حسین(ع) رخ داد، تمام دنیای اسلام را پس از رحلت پیامبر تحت تاثیر قرار داد تا به اربعین رسید و هنگامهای در اربعین رقم خورد که ما امروز شاهد هستیم آثار، خیرات و برکات آن تا زمان ما نیز ادامه دارد و در راستای شهادت امام حسین و ظلمستیزی ایشان است.
مهدی فانی گفت: اصولا فلسفه تاکید بر زیارت کربلا چیست؟ ممکن است فردی بگوید من فقط به عشق امام حسین(ع) و اهلبیتش از وطن خودم با پای پیاده حرکت میکنم و به زیارت امام حسین(ع) میروم و چشمداشتی به پاداش ندارم. این یک مساله شخصی است، اما خداوند چون ولی خودش یعنی امام حسین(ع) را دوست دارد، خداوند محبت را در دل کسی میاندازد که ولیاش را دوست دارد. چنانکه در برخی روایات داریم، خداوند اراده خیر به او کرده باشد، محبت ولی خویش را در دلش میاندازد. لذا بُعد محبتی ارادت افراد به امام حسین ریشه در خداوند متعال دارد.
وی افزود: نکته دیگر اینکه دین مبین اسلام امتیازات خاصی دارد، ما در دین اسلام یکسری مسائلی داریم که جنبه بینشی دارد و مسائلی که جنبه گرایشی دارد، روی احساسات و عواطف کار میکند که هم از منطق قوی دین اسلام برخودار است و هم احساسات و عواطف انسانها را به حرکت درمیآورد به ویژه برای ما که داعیه پیروی از مکتب اهلبیت علیهالسلام را داریم، از این امتیاز برخودار هستیم که این محبت اهلبیت میتواند یک جنبه انگیزیشی برای ما باشد که انسانها را به حرکت دربیاورد و متحول کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در مصاحبه با رادیو گفتوگو اظهار کرد: احساس میکنم کسانی که دستاندرکار اینگونه حرکتهای دینی هستند، باید به ظرفیت زائران ایرانی عازم شده به عراق توجه کنند که چه تعداد افراد از ایران میتواند در اربعین به عراق سفر کنند. هر چند برای من آثار و آسیب آنچنانی نسبت به اربعین قابل عرض نیست و بیشتر آثار و برکات معنوی به دنبال دارد تا آسیب.