دکتر خالد خداوردی اظهار داشت: سازمان دامپزشکی در سه بعد اقتصاد ملی، تامین بهداشت و سلامت جامعه و تامین بهداشت مواد غذایی نقش بسزایی را دارد.
برنامه "صبح و گفتگو" رادیو گفت و گو با موضوع روز دامپزشکی و با حضور دکتر خالد خداوردی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور به روی آنتن رفت.
دکتر خالد خداوردی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به روز ملی دامپزشکی توضیح داد: روز ملی دامپزشکی برای اولین بار در 1369 در روز چهاردهم مهرماه نامگذاری شد و دلیل این نامگذاری هم مبعث از مناسبت های ملی باستانی است چرا که بر اساس اسناد و تاریخی که وجود دارد در این روز معمولا در دوران باستان در روز چهاردهم مهرماه برای حیوانات و چهارپایان دعا می کردند.
وی افزود: از طرفی چون شروع سال تحصیلی جدید است به این دلیل ما این روز را با عنوان روز ملی دامپزشکی نامگذاری کرده ایم و هر سال هم در تقویم سالانه این روز ثبت می شود و سازمان دامپزشکی در این روز مراسمی را برگزار می کند و این مراسم بهانه ای است برای قدردانی از خانواده بزرگ شاغلین در حوزه دامپزشکی در تمام بخش ها از جمله بخش اجرا، تحقیقات و بخش های دیگر.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به برنامه هایی که در روز دامپزشکی انجام می شود، عنوان کرد: در این روز فعالیت های دامپزشکی را مطرح می کنیم و جایگاه دامپزشکی و نقش و تاثیرگذاری آن در حوزه دام و طیور و آبزیان و صنایع وابسته که از سرمایه های بزگ کشور است و می توان گفت بعد از نفت دومین سرمایه و اقتصاد کشور از لحاظ تامین مواد غذایی، اشتغالزایی و از نظر صادرات است.
وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی نقش قابل توجهی در این حوزه های یاد شده دارد، مطرح کرد: این نقش در سه بعد است که عبارتند از بعد اقتصاد ملی، حوزه دام و صنایع وابسته یکی از سرمایه های بزرگ کشور است و نقش سازمان دامپزشکی در کنترل بیماری و کاهش ضایعات در دام، تاثیرگذاری بسزایی در حفظ این سرمایه ملی و اقتصاد ملی دارد که منبع امرار معاش قشر کثیری از جامعه است،
خداوردی بعد دوم را تامین بهداشت و سلامت جامعه مطرح کرد و گفت: سازمان دامپزشکی با تاثیرگذاری از طریق کنترل بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان با روش های مختلف مبارزه و پیشگیری و فعالیت های متعدد دیگر، نقش قابل توجهی در این حوزه دارد.
وی تامین بهداشت مواد غذایی را به عنوان بعد سوم معرفی کرد و توضیح داد: سازمان دامپزشکی در تامین بهداشت مواد غذایی یک زنجیره طولانی از قبل از مزرعه یعنی تولید و تامین خوراک برای دام تا سر سفره را نظارت و کنترل می کند که حدود 200 بیماری این زنجیره را می تواند به خطر بیاندازد.