یک کارشناس حوزه مسکن، با اشاره به آغاز طرح« ملی بازآفرینی شهری امید» به عنوان سومین طرح دولت در زمینه مسکن اظهار کرد: طرح بازآفرینی شهری امید مصوبه سال 1393 است و اکنون دولت تلاش کرده که روند اجرای آن را سریعتر کند.
ابوالفضل مشکینی ، در مصاحبه با برنامه« رویداد» رادیو گفت وگو، با بیان اینکه اجرای این عملیات از سال 1393 آغاز شده و قرار بوده طبق این عملیات هر ساله 10 درصد بافت فرسوده در کشور در طول اجرای دو برنامه بازسازی شود، ادامه داد: ولی با توجه به اینکه این موضوع با کندی پیش میرفت دولت تصمیم گرفت که برای سرعت بخشیدن به این موضوع تسهیلات بیشتری را در نظر بگیرد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه هنوز جزئیات این طرح بیرون نیامده است، ادامه داد: ولی در مجموع طرح آغاز شده اقدام مبارکی است و امیدواریم با این بسته پیشنهادی شاهد این باشیم که هر ساله 10 درصد بافت فرسوده کشور بازسازی شود.
این کارشناس حوزه مسکن ،با ابراز امیدواری مبنی بر اینکه مشوقهای در نظر گرفته شده در این زمینه باعث شود که سرعت بازسازی بافتهای فرسوده افزایش پیدا کند در مورد اجرای مسکن اجتماعی نیز که چندی پیش از سوی دولت مطرح شد، تصریح کرد: تا آنجا که میدانم این طرح همچنان در حد یک مصوبه است و اقدامی برای اجرایی شدن آن صورت نگرفته است.
وی به مشکلات بازسازی بافتهای فرسوده از نظر اجرایی و حقوق اشاره کرد و گفت: در اجرای این موضوع با مالکان و مستاجران مواجه هستیم و باید تکلیف آنها مشخص شود و از دیگر سو بخشی از این بافتهای فرسوده نیز ارث یا وقفی هستند که تعیینتکلیف آنها نیز زمانبر است.
مشکینی با بیان اینکه در حال حاضر بخشی از مردم خود با دریافت تسهیلات اقدام به بازسازی بافتهای فرسوده کردهاند، تصریح کرد: زلزله اخیر کرمانشاه و کرمان نشان داد که خطر در زمینه بافتهای فرسوده بیخ گوش مااست و این خود حساسیتها را افزایش داد و منجر شد که دولت در این زمینه ارائه تسهیلات را افزایش دهد.