علیرضا کوهکن گفت: دنیا متوجه شده دلار و ارتباطات بین بانکی به وسیله آن، یک قدرت افسارگسیخته در اقتصاد بینالملل است که در اختیار شخص وزیر خزانهداری آمریکا قرار دارد. به همین جهت بسیاری در حال تلاش برای ایجاد نسخههای جایگزین هستند.
برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتوگو در خصوص خروج ایران از سوئیفت به عنوان یکی از راهکارهای برون رفت از آثار تحریمی با دکتر علیرضا کوهکن استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بینالملل به صورت تلفنی گفتگو کرد.
علیرضا کوهکن با بیان اینکه ساختار نظام بین الملل پس از جنگ جهانی دوم بر اساس قدرت ایالات متحده آمریکا نوشته شده است و از 1990 به شدت تقویت شده است، گفت: به دلیل اینکه آمریکا ایران را تحریم کرده است، هر چقدر در این ساختار بازی کنیم، ضرر کردهایم و شانس زیادی نداریم.
وی افزود: همه راه حلهای جدید مبتنی بر شرایط جدید اقتصاد بین المللی است زیرا شرایط نظام بین الملل توسط دولتهایی به نگارش درآمده است که همگی تابع دولت آمریکا هستند. در حال حاضر اگر به لیست 10 کشور نخست اقتصادی جهان نگاه کنیم شاهد چند کشور جدید هستیم و این مسئله ظرفیتهای جدیدی را ایجاد میکند تا امیدوار به رفع برخی از تنگناهای بین المللی باشیم.
این استاد دانشگاه در عین حال بیان کرد: البته باید متوجه باشیم خیلی از راه حلهای جایگزین در مراحل ابتدایی است؛ به عنوان مثال نرم افزاری که به عنوان جایگزین سوئیفت مطرح شده است تکامل ندارد و تعداد بانکهایی که از این نرم افزارها پشتیبانی میکنند نیز گسترده نیست.
کارشناس مسائل بین الملل همچنین از نگاه متفاوت دنیا و تغییرات جهانی خبر داد و اظهار کرد: دنیا متوجه شده دلار و ارتباطات بین بانکی به وسیله دلار یک قدرت افسارگسیخته و بی نهایت است که در اقتصاد بین الملل در اختیار شخص وزیر خزانه داری آمریکا قرار دارد. به همین جهت بسیاری از کشورها در حال تلاش برای ایجاد نسخههای جایگزین هستند.