قاسم عمو عابدینی در رادیو گفتوگو گفت: نظام آموزش و پژوهش در ایران به یک تحول جدی نیاز دارد و دولت باید با برنامههایی ویژه این تحول را ایجاد کند.
برنامه «روزنه» با موضوع جایگاه دانشمندان ایرانی در بین پژوهشگران برتر دنیا، در ارتباط تلفنی با دکتر قاسم عمو عابدینی (رئیس مرکز پژوهشی فناوریهای نوین مهندسی علوم زیستی دانشگاه تهران) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
قاسم عمو عابدینی در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» گفت: امروزه سیستمهای مختلفی برای ارزیابی سطح اساتید دانشگاه و دانشمندان در دنیا وجود دارد.
وی افزود: میزان اثرگذاری فعالیت یک پژوهشگر در علوم مختلف از جمله معیارهای کارهای خوب پژوهشی است.
رئیس مرکز پژوهشی فناوریهای نوین مهندسی علوم زیستی دانشگاه تهران ادامه داد: یک پژوهش یا گزارش پس از انتشار در بسترهای معتبر و رسمی میتواند در مسیر صنعتی شدن قرار بگیرد و نیازهای جامعه و مردم را برطرف کند.
وی تاکید داشت: دانشمندان ایرانی به طور معمول در تمام روشهای ارزیابی در سطح جهان مطرح هستند.
قاسم عمو عابدینی افزود: امروزه تمام مجموعههای معتبر و جهانی به توانمندیها و اثرگذاریهای دانشمندان ایرانی اذعان میکنند.
وی با بیان این که ایران رشد علمی بسیار خوبی دارد، اظهار داشت: در حال حاضر ایران از نظر علمی در رده – رتبه - شانزدهم دنیا قرار گرفته است، در حالی که ما با کشورهای بسیار قوی و دارای امکانات کافی در رقابت هستیم.
رئیس مرکز پژوهشی فناوریهای نوین مهندسی علوم زیستی دانشگاه تهران با بیان این که ما باید از محققین ایرانی پشتیبانیهای جدی داشته باشیم، عنوان کرد: نظام آموزش و پژوهش در ایران به یک تحول جدی نیاز دارد و دولت باید با برنامههایی ویژه این تحول را ایجاد کند.
وی با بیان این که ما در حوزه علم و فناوری تولیدات خوبی در ایران داریم، تصریح کرد: ما باید در حوزه تولید علم به 10 کشور برتر دنیا برسیم.
قاسم عمو عابدینی اضافه کرد: در حال حاضر ما در فناوریهای نانو و بیوتکنولوژی در جدول کشورهای برتر جهان قرار داریم.
وی در رادیو گفتوگو افزود: اثربخشی تحقیقات و پژوهشهای مختلف باید به واسطهی تولید محصولات فناورانه در بدنهی جامعه احساس شود.