ایسكانیوز: اولین ماموریت بسیج دانشجویی، تربیت نیروی تراز اول اسلامی است

مسئول بسیج دانشگاه علوم تحقیقات تهران گفت: اتفاقات خوبی در هیئت‌های اندیشه‌ورز حاصل شده است كه یكی از آن دغدغه‌مند بودن دانشجویان برای حل مسائل كشوری است.

1399/09/08
|
10:25

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی (ایسكانیوز)، علی مظفری مسئول بسیج دانشگاه علوم تحقیقات تهران در برنامه "گفتگوی فرهنگی" در رابطه با بسیج دانشجویی گفت: در چند سال اخیر بسیج دانشجویی طرح‌های تحولی ویژه‌ای را پیاده سازی كرده كه آخرین آن، بحث تحول اعتلای نقش بسیج به عنوان یكی از طرح‌های این چند سال اخیر می‌باشد.

وی افزود: اگر دانشجو به عنوان یك موتور محرك، بتواند در این مسیر با قدرت بیشتری ادامه دهد، می‌تواند تمام مسائل اساسی مردم را حل كند.

مظفری اضافه كرد: بسیج دانشجویی باید به عنوان یك نهاد موثر در دانشگاه‌ها عمل كند و به جای اینكه فوق برنامه باشد باید در متن برنامه قرار داشته باشد و ماموریت‌های خاصی برای خود تعریف كند. جزو اولین ماموریت‌های بسیج دانشجویی، تربیت نیروی تراز اول اسلامی بود كه این فضا را با گام‌هایی مانند گفتمان سازی، مطالبه گری و مرحله اقدام میدانی پیش برده است. هیئت‌های اندیشه ورز برای مسئله یابی و جستجوی راه حل‌هایی برای حل مسئله، بوجود آمدند و دانشجویان با رویكرد مدیریت این فضا و اقدام عملی در این مسیر گام برداشتند كه اكنون هیئت‌های اندیشه‌ورز به صورت مقاوم‌تر و پخته‌تر از گذشته هستند.

وی بیان كرد: اتفاقات خوبی در هیئت‌های اندیشه ورز حاصل شده است كه یكی از آن دغدغه مند بودن دانشجویان برای حل مسائل كشوری است.

مظفری سرفصل‌های تشكیل بسیج دانشجو و طلبه را مرور كرد و گفت: در پیامی كه در آخرین سال‌های عمر حضرت امام (ره) از جانب ایشان گفته شد، توجه ویژه ایشان به این امر بود. یكی از مهترین پیام‌هایی كه ایشان در این پیام داشتند، رویكرد فعال دانشجوها می‌باشد.

وی افزود: حضرت امام (ره) تشكل بسیج دانشجو و طلبه را جزو ضروری‌ترین تشكل‌ها می‌دانستند و می‌فرمایند كه باید خود را مسئول انقلاب و پیشبرد آن بدانند و با همین چارچوب بتوانند فعالیت خود را ادامه دهند و از اصل تغییرناپذیر نه شرقی و نه غربی و اتحاد و یگانگی بین حوزه و دانشگاه پاسداری كنند. ایشان در قسمت دیگر این پیام، به ایجاد هسته‌های مقاومت جهان اسلام اشاره می‌كنند و می‌فرمایند كه باید بسیجیان جهان اسلام، به فكر ایجاد حكومت بزرگ اسلامی باشند. این بحث نشان دهنده نگاه تمدنی بزرگ ایشان است.

مظفری اذعان داشت: یكی از تفاوت‌هایی كه میان دانشجویان امروز با دانشجویان آن زمان وجود دارد، این است كه آنان شاهد بسیاری از مسائل بودند وقتی كه امام (ره) در قسمتی از صحیفه می‌گوید، انقلاب ما باید ادامه نهضت مسلمان دنیا باشد، و نهضت مسلمانان الجزایر را مثال می‌زنند. جالب است كه بدانید جمعیت الجزایر در ابتدای انقلاب نصف جمعیت تقریبا نزدیك به 15 میلیون نفر بوده است، و برای نهضت خود یك و نیم میلیون شهید دادند.

وی ادامه داد: وقتی جوانان ابتدای انقلاب این فضا را احساس كرده بودند، خودشان را محور می‌دانستند و براین اساس مخالفت با پول‌پرستی و اشرافیت و استكبار را برای خود رقم می‌زنند و از طرفی دیگر طبق این پیام خودشان را میقات پابرهنگان می‌دانستند و به بحث‌های عدالت اجتماعی می‌پرداختند. همچنین از سویی، معراج پاك اندیشه‌های اسلامی و ارائه چارچوب‌های اسلام ناب در اقشار مردم جزو وظایف خود می‌دانستند و شرق گرایی و غرب گرایی را برای خود ممنوع و مضر می‌دیدند و از طرفی خودشان را براساس گفتمان رهبری كه در آخر پیام اشاره می‌كند كه باید پشتوانه‌ای درست شود كه مسئولین به دنیا نشان دهند كه بدون وابستگی به ابر قدرت‌ها می‌توان زندگی توام با صلح و آزادی داشت كه حضرت امام (ره) محور آن را بسیج و دانشجو و تشكل دانشجو و طلبه می‌دانست.

وی افزود: اكنون وقتی بسیاری از دانشجویان برای مطالبه‌گری وارد می‌شوند برخی از مسئولین عنوان می‌كنند كه در حوزه ایی كه به شما مربوط نیست دخالت نكنید.

مظفری بیان كرد: حضرت امام (ره) به دوگانه مستعضف و مستكبر اشاره می‌كنند و می‌فرمایند كه استكبار تجاوز به احكام الهی و تعدی به حقوق بندگان خداوند است. در این محتوای كه حضرت امام (ره) به آن اشاره می‌كنند، استقلال، آزادی و همچنین عدالت وجود دارد. ایشان ذكر می‌كنند كه مقاومت فقط علیه دشمن خارجی نیست، بلكه همچنین مقاومت مردم علیه زراندوزی سرمایه داران و ریا هم است و مجموعه این استكبارها را می‌دیدند و تفاوت دیدگاه امام (ره) در مفهوم استكبار با دیگر عزیزان از همان اوایل انقلاب خیلی روشن و واضع می‌توان ذكر كرد.

وی افزود: به زعم من، ظلم‌هایی كه به مردم روا می‌شود، به عنوان قطعات تكمیل كننده این پازل و نقشه هستند. امام (ره) یكی از وظایف دانشجویان را بحث فضای عدالتخواهی دیدند كه این فضای مطالبه گری در كف جامعه حضور فعال و موثر دانشجویان را می‌توان مشاهده كنیم.

وی در ادامه گفت: در برخی مسائل و در حوزه نیازهای اساسی مردم ورود كرده‌ایم كه یكی از آنها در روزهای كرونا بود. بحث تولید مواد ضدعفونی، ماسك و ضدعفونی كردن معابر و خیابان‌ها بود و اقدامات خوبی صورت گرفت، بعد از آن حمله ملخ‌ها به جنوب و اقداماتی كه در این خصوص شكل گرفت و همچنین نمونه‌های دیگری كه بسیج دانشجویی با تمام فضای علمی كه در اختیار دارد، به عنوان یك نهاد موثر وارد شده و در كف جامعه به مشكلات مردم رسیدگی می‌كند.

دسترسی سریع