عضو کمیسیون ماده 12 وزارت بهداشت:

سهم 7 درصدی صنایع غذایی از صادرات غیر نفتی کشور!

عضو کمیسیون ماده 12 وزارت بهداشت با اشاره به شفافیت جایگاه صنایع غذایی و کشاورزی در راستای شعار سال 96 اظهار کرد: 7 درصد از صادرات غیر نفتی مختص صنایع غذایی است و امروزه 10 هزار بنگاه اقتصادی در این حوزه فعال هستند.

حسین کیانی با حضور در میزگرد "حجره" رادیو گفت وگو به ترسیم جایگاه صنعت غذایی در کشور پرداخت و گفت: «12 درصد کل کارگاه های کشور به صنایع غذایی و فراوری مربوط است که 15 درصد کل اشتغال کشور و 12 درصد سرمایه گذاری کلی را شامل می شود.»

مشاور تحقیق و توسعه صنعت غذا از ارزش افزوده 8 درصدی صنایع غذایی سخن گفت و ادامه داد: «7 درصد از صادرات غیر نفتی مختص صنایع غذایی است و امروزه 10 هزار بنگاه اقتصادی در این حوزه فعال هستند و نشان می دهد این صنایع جز صنایع کوچک و مردم محور می باشند.»

کیانی با انتقاد از بهره وری پایین در این صنعت گفت :«ظرفیت بسیاری صنایع از میزان مصرف کمتر است که دلایل آن فقدان بازار و عدم بومی بودن این صنایع می باشد و این صنایع بیشترین سهم در حوزه صنعت کشور را به خود اختصاص می دهد.»

این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: «از کل مواد خوراکی کشاورزی تنها 25 درصد آن وارد چرخه ی فراوری می شود؛ جیگاه صنعت غذا در کشورهای پیشرفته بسیار جلوتر از ماست و در کشوری همچون امریکا بزرگ ترین صنعت به غذا مربوط است.»

در ادامه علی نیلی، دبیر انجمن ملی سیب زمینی ایران کشورمان را ناظر بر منطقه ای کشاورز پذیر توصیف کرد و افزود: «در پروژه ها باید به چند سوال پاسخ دهیم که در این صورت باید وارد پروژه تولید و اشتغال شویم!»

وی اقدامات کشاورزی مدار را شامل فعالیت هایی که از منابع کشاوزی ارتزاق می کنند و منجر به تولید کشاورزی می شوند عنوان کرد و افزود: «اگر روستاها به عنوان سلول های کشور به خوبی کار کنند، [اقتصاد نیز به خوبی پیش می رود] و در حوزه تولید و اشتغال اولین سوال در رابطه با انگیزه است.»

نیلی بالاترین انگیزه در حوزه تولید و اشتغال را ناظر بر اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: «مقام معظم رهبری جهان بینی را ارائه داده اند و بعد وظیفه ی ماست که در جزئیات ورود کنیم. سوال دوم این است که چه کسی باید تولید را ایجاد کند!»

همچنین افشین اسماعیل فر، عضو هیئت علمی امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به پیشینه ی ابلاغیه اقتصاد مقاومتی گفت: «با توجه به تحریم های ظالمانه ای که تحمل کردیم، نقاط آسیب پذیری اقصاد کشور مشخص شد و با هوشمندی رهبری این خلل و فرج شناخته و اقتصاد مقاومتی مبنای تصمیمی گیری و اجرا در کشور قرار گرفت.»

وی با بیان اینکه این سیاست ها به طور کامل اجرایی نشده است، ادامه داد: «ایشان تاکید داشتند امسال این سیاست ها اجرا شود و هدف از نامگذاری امسال، تعیین زمان بندی و مطالبه از مسئولان و آحاد مردم برای تمرکز بر نقاط کلیدی اقتصاد مقاومتی در دوره ی زمانی خاص است.»

اسماعیل فر اثر بخشی اقتصاد مقاومتی در راستای تولید داخلی و اشتغال جوانان را متذکر شد و افزود: «لازمه ی تحقق دسته بندی و برنامه ریزی و نتیجه ی آن دستیابی به موفقیت ها  مرتفع شدن مشکلات است تا جایی که مردم آن را به صورت محسوس لمس کنند و ارائه گزارش نتایج انجام شده در پایان سال [وظیفه مسئولان در سال جاری است].»

در ادامه مهدی مهدی پور، رئیس هیئت مدیره شرکت بازرسی و گواهی کننده "بیوسان گواه" با بیان اینکه دید کشاورزی بایستی فراتر از دیدگاه های اقتصاد باشد، اظهار کرد: «در این راستا اقتصاد و اشتغال موضوعیتی بالاتر پیدا می کند؛ اکثر تولید کنندگان و کشاورزان در ایران به صورت خرد فعالیت دارند و زمین های کوچک تر و درآمد کمتر در مقایسه با سایر کشورها در اختیار دارند.»

این متخصص کشاورزی ارگانیک توجه به کشاورزان خرد را در توسعه کشاورزی و کمک به اشتغال راهگشا و منجر به صادراتی با ارزش افزوده ی بالاتر دانست و افزود: «هرچه علم پیش رود به پایه ای که خداوند در کشورمان قرار داده است نخواهیم رسید؛ در گذشته نیز خاستگاه گندم و جو در ایران بوده است و موضوع پر اهمیت در تولید و اشتغال، بازار به عنوان موتور محک بخش کشاورزی است.»

مهدی پور با انتقاد از واردات محصولات مشابه تولید داخل گفت: «مردم با انتخاب و فرهنگ مصرف خود، حوزه تولید داخلی را به حرکت در می آورند... صنایع در راستای نیازهای مردم سیاست گذاری و هدایت نشده اند و با توجه به خاستگاه های داخلی پیش روی نمی کند.»

برای شنیدن فایل صوتی این برنامه دکمه پخش را کلیک کنید

نظر شنوندگان


captcha

برای بروزرسانی عبارت روی عکس کلیک کنید

این مطلب را به اشتراک بگذارید

گفت‌وگوی ویژه

مناظره ها

پرتال پورتال سازمانی بایگانی اسناد پورتال جامعه مجازی پورتال شبکه اجتماعی