صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

یك استاد دانشگاه معتقد است : در شرایط فعلی به دلیل عدم وجود ساز و كار مناسب در برگزاری آزمون های آموزش و پرورش ، كنكور از ضریب امنیت بالاتری نسبت به اعمال معدل برای پذیرش دانشجو برخوردار است.

برنامه " مناظره " رادیو گفت و گو با موضوع هزارتوی حذف كنكور سراسری با حضور ، دكتر مرتضی ایزدی ، رئیس مركز تحقیقات اوزون تراپی دانشگاه بقیه الله و دكتر افشین شریعت ، استاد دانشكده عمران دانشگاه علم و صنعت ایران ، روانه آنتن شد.

دكتر ایزدی در ابتدای این مناظره رادیو گفت و گو عنوان كرد : ما نه تنها كنكور را حذف نكرده ایم بلكه با فراگیر شدن انواع كلاس ها و كتاب های آمادگی آزمون سبب سلب آرامش از دانش آموزان شده ایم.در نتیجه در مرحله نخست باید این جوسازی كه در آموزش و پرورش هم ریشه دوانده حل شود.

وی تاكید كرد : ما باید كنار موضوع حذف كنكور ، علت گرایش افراد به كنكور و حضور در دانشگاه را نیز بررسی كنیم و به این پرسش پاسخ دهیم كه چرا این تفكر در ذهن فرزندانمان حاكم شده است كه اگر پزشك یا مهندس نباشند جایگاهی در كشور نخواهند داشت.

رئیس مركز تحقیقات اوزون تراپی دانشگاه بقیه الله ، مشخص نبودن آینده را دلیل گرایش دانش آموزان به برخی رشته ها مانند پزشكی دانست و گفت : عدم وجود بازار كار در بیشتر رشته های دانشگاهی منجر به سوق دادن اكثریت دانش آموزان به تعداد محدودی رشته دانشگاهی شده است.

ایزدی خاطرنشان كرد: تا زمانی كه موفق به ایجاد یك جایگزین برای كنكور نشویم امكان حذف آن وجود ندارد.همچنین ما باید به دنبال راهی باشیم تا استرس ناشی از این آزمون برای شخص و جامعه كاهش یابد كه یكی از راه كارهای آن فرهنگ سازی برای جذب دانشویان به سمت رشته های فراموش شده مانند كشاورزی و فنی حرفه ای است.

در ادامه مناظره رادیو گفت و گو، دكتر شریعت ، به آمارهای موجود در خصوص پذیرش در گرایش های مورد توجه دانش آموزان اشاره كرد و گفت : در سال گذشته در رشته تجربی از هر 83 نفر تنها یك نفر موفق به پذیرش در رشته های مطرح شده است ، همچنین در رشته ریاضی نیز از هر 30 نفر یك نفر شانس حضور در صندلی رشته محل مطرح را دارد و این موضوع نشان از وجود یك رقابت جدی دارد.

وی سیستم فعلی پذیرش دانشجو را یك گام به جلو دانست و عنوان كرد : گرچه گزینش دانشجو بر اساس معدل از تك بعدی شدن افراد تا حدودی جلوگیری می كند اما این روش نیز بدون ایراد نیست.یكی از مشكلات آن عدم امنیت آزمون های آموزش و پرورش و ترس اعمال سلیقه در تصحیح اوراق است كه در دانش آموزان این حس را ایجاد می كند كه مورد ظلم واقع می شوند.در واقع سیستم كنكور با تمام نواقصش دارای ضریب اطمینان بیشتری در بین افراد است و به نظر می رسد پذیرش بر اساس معدل به دلیل نبود ساز و كار مطلوب تنش زاست.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند