صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس بنیاد علمی توانمندسازی گندم كاران ایران اظهار داشت: یكی از فاكتورهای موثر در پایداری تولید و خودكفایی گندم اعلام نرخ است به اضافه اجرای قانون خرید تضمینی است.

برنامه «صبح و گفت و گو» رادیو گفت و گو با موضوع سرنوشت مبهم خودكفایی در گندم ، با حضور علیقلی ایمانی رئیس بنیاد علمی توانمندسازی گندم كاران ایران و مهندس اسماعیل اسفندیاری پور مجری طرح گندم وزارت جهاد سازندگی روانه آنتن شد.

اسماعیل اسفندیاری پور در آغاز با اشاره به تاثیر خودكفایی در تولید گندم در اقتصاد كشور گفت: در سال 91 قبل از شروع كار دولت یازدهم نزدیك 2.6 میلیارد دلار ارز را صرف واردات گندم می كردیم یعنی حدود هفت میلیون تن گندم كه به نرخ امروز نزدیك به 12 هزار میلیارد تومان پول كه الان این میزان به صفر رسیده و از خروج ارز جلوگیری شده است.

وی افزود: چهار میلیون و 80 هزار تن متوسط خرید سال 92 بود و در این چهار سال نزدیك به نه میلیون تن رسیده و روند رو به رشد است.

مجری طرح گندم وزارت جهاد سازندگی با یادآوری اینكه وزارت جهاد كشاورزی بر اساس نرخ تورم طبق قانون قیمت گندم را در مرداد ماه به شورای اقتصاد پیشنهاد كرد و به هر دلیلی هنوز این قیمت اعلام نشده است، عنوان كرد: كشاورز ما در فضای اقتصادی كشور دارد تولید می كند و بر این فضایی كه كشاورز هزینه های مترتب دارد و تورمی كه به كشاورز هم تحمیل می شود خرید تضمینی با نرخ 10 درصد بسیار منطقی است.

وی تاكید كرد: اگر رقم مصوب شود و منابع هم تامین شود مسئول خرید شركت غله و بازرگانی دولتی است و ما هم به عنوان مطالبه گر و مجری طرح مصر هستیم و داریم مرتب پیگیری می كنیم تا منابعی كه در اختیار كشاورزان به موقع قرار بگیرد و محصولش دریافت شد عملا به اندازه وزن گندم، هزینه ها هم پرداخت می شود.

در ادامه علیقلی ایمانی با اشاره به خودكفایی گندم در دولت یازدهم یاد آور شد: وزارت جهاد كشاورزی در دولت یازدهم با بسیج همه امكانات خودش از قبیل تامین به موقع نهادها از جمله سم و كود و مكانیزاسیون و آموزش بهره برداران و استفاده از توان تشكل های بخش خصوصی، بكارگیری یافته های جدید تحقیقاتی، علوم و فنون ، استفاده از توان كشاورزان، هدایت و آموزش تولید كنندگان و بر اساس توصیه های مقام معظم رهبری مبنی بر خودكفایی محصولات استراتژیك و حمایت از تولید داخلی و جلوگیری از واردات محصولاتی كه امكان تولیدش در كشور وجود دارد خوشبختانه در سال 95 – 94 به خودكفایی در محصول گندم رسیدیم و در سال زراعی 96 – 95 هم ادامه پیدا كرد.

وی متذكر شد: امیدواریم با حمایت هایی كه دولت می تواند از گندم و كالاهای استراتژیك داشته باشد این خودكفایی و خود اتكایی استمرار پیدا كند.

رئیس بنیاد علمی توانمندسازی گندم كاران ایران با یادآوری خودكفایی در تولید گندم در سال 83 ، در عین حال اظهار داشت: به دلیل اینكه ما به تولید و تولیدكننده بی مهری كردیم و نیامدیم با تورم از آنها حمایت كنیم و طبق قانون حمایت نكردیم، آن روز خودكفایی زیر سوال رفت.

وی متذكر شد: الان هم بیش از پنج ماه از قانونی كه باید ابلاغ می شد، وزیر پیگیری كرده و پیشنهاد داده، اما قیمت ها مشخص نشده است.

ایمانی افزود: یكی از فاكتورهای موثر در پایداری تولید و خودكفایی گندم اعلام نرخ است به اضافه اجرای قانون خرید تضمینی است.


مرتبط با این خبر

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی