صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس كل اسبق بانك مركزی گفت: تنها تاثیر تحریم این است كه هزینه های مبادله را در ارتباطات بین المللی و ارزی افزایش می دهد و این اضافه هزینه ها را بانك مركزی و سایر بانك ها باید به عنوان یك واقعیت بپذیرند.

طهماسب مظاهری در مصاحبه با برنامه "بدون خط خوردگی" رادیو گفت وگو درباره اثرگذاری تحریم بر اقتصاد كشور گفت: نخستین ضرری كه تحریم به اقتصاد می زند، قطع رابطه با بانك های خارجی و ارتباطات بین المللی و مسائل ارزی است. در این زمینه بانك مركزی و سایر بانك ها، مجموعه سیاست هایی را برای حل مشكلات پیش گرفته اند و در مقابل محدودیت های تحریمی، راه های مشخصی را اتخاذ می كنند.

وی بیان كرد: البته تنها تاثیر تحریم این است كه هزینه های مبادله را در ارتباطات بین المللی و ارزی افزایش می دهد و این اضافه هزینه ها را بانك مركزی و سایر بانك ها باید به عنوان یك واقعیت بپذیرند و در چنین شرایطی كار خودشان را انجام دهند زیرا حقیقت آن است این یك محدودیت سخت و سنگین نیست و هزینه ای كه پرداخت می شود برای بانك ها و بانك مركزی قابل پذیرش است.

رئیس كل پیشین بانك مركزی به سیاست های پولی اتخاذ شده از سوی بانك مركزی اشاره كرد و افزود: به نظر می رسد در شرایط فعلی، لزوم سالم كار كردن بانك ها كه همیشه مهم بوده، امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا كرده است. بانك ها در چنین شرایطی باید بتوانند با رعایت نسبت های نظارتی، میزان سلامت كار سیستم بانكی و تسهیلات بانكی را افزایش دهند. هر چه نسبت های سلامت بانكی بیشتر رعایت شود، ریسك بانك ها كمتر می شود، قدرت وام دهی افزایش پیدا می كند، از تنگناهای مالی دور می شوند و در نتیجه دوران مقاومت طولانی تری را برای رودررویی با شرایط سخت خواهند داشت.

وی از آغاز رعایت نسبت های نظارتی گفت و ابراز كرد: بانك مركزی این مسئله را ابلاغ كرده است و البته خود بانك ها نیز به صورت داوطلبانه این كارها را انجام می دهند. بانك ها هر چه در این حوزه اهتمام داشته باشند، سالم تر خواهند شد و در نتیجه موفق خواهند بود.

در ادامه محمد حسینی ضمن اشاره به شرایط تحریمی كشور، گفت: برای مبادلات پولی و ارزی در حوزه بین الملل با توجه به تحریم ها مشكلاتی وجود دارد كه در این حوزه بانك ها، اقدامات مناسبی انجام می دهند و تعادلی كه در بازار وجود دارد از جمله عدم نوسانات قیمت ارزی و ثبات در این بازار، به دلیل وجود یك سیاست واحد است.

وی افزود: بانك مركزی سعی كرده است، نظارت دقیقی را در حوزه ارزی و مبادلات پولی داشته باشد. البته هزینه هایی كه به دلیل تحریم بر بانك مركزی ایجاد می شود برای همه روشن است و باید این واقعیت را پذیرفت.

عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره سیاست های داخلی بانك مركزی و سایر بانك ها اظهار كرد: حجم نقدینگی امروز بسیار زیاد است و متاسفانه با توجه به اینكه بانك محور هستیم و از سایر ابزارهای بازار سرمایه استفاده نمی كنیم، مشكلات زیادی به وجود می آورد.

وی ابراز كرد: همه نگاه ها به سمت تسهیلات پرداختی از بانك ها است و توجه كمتری به بورس به عنوان یك بازار سرمایه می شود. در این زمینه دولت و مجلس نباید قوانین دستوری را افزایش دهند كه متاسفانه در این زمینه شاهد آئین نامه ها و دستورالعمل های مداوم هستیم و نتیجه این اقدامات، پیچیده شدن شرایط بازار و بانك ها است.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند