صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

نایب رئیس كمیسیون صنایع و معادن مجلس تاكید كرد: نجات اقتصاد كشور راهی جز حركت به سمت بخش خصوصی ندارد و این نیز محقق نمی شود جز اینكه دولت را كوچك و تصدی گری ها را كم كنیم .

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" رادیو گفت و گو با موضوع آیا خصوصی سازی در ایران موفق بوده است و با حضور دكتر داریوش اسماعیلی نایب رئیس كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و مهندس حسین سلیمی نایب رئیس كنفدراسیون صنایع ایران و عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران روانه آنتن شد.

دكتر داریوش اسماعیلی با بیان اینكه اصل خصوصی سازی مورد تائید و تاكید همه افراد است، تاكید كرد: نجات اقتصاد كشور راهی جز حركت به سمت بخش خصوصی ندارد و این نیز محقق نمی شود جز اینكه دولت را كوچك و تصدی گری ها را كم كنیم و مجموعه كارهای اجرایی را به اهل آن یعنی بخش خصوصی بسپاریم.

وی با اشاره به شعارهای دولت یازدهم و دوازدهم درباره حركت به سمت بخش خصوصی گفت: در ظاهر امید خوبی برای حركت در این مسیر وجود دارد اما حقیقت این است كه خصوصی سازی به خوبی انجام نشده است. البته نمی توان انكار كرد كه خصوصی سازی كار بسیار سختی بود زیرا باید از هیچ شروع می شد و كشوری كه كاملا دولتی بوده باید به سمت خصوصی سازی كامل حركت می كرد.

نایب رئیس كمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: گام های نخست خیلی خوب برداشته شد اما در این مسیر اشتباهاتی نیز وجود داشت. بزرگترین اشكالی كه در این بخش خصوصی سازی وجود دارد، عدم خصوصی سازی كامل بود كه منجر به ایجاد كلماتی مانند "خصولتی" شد.

وی درباره ویژگی شركت های خصولتی عنوان داشت: مهمترین نكته منفی این شركت ها این است كه اعضای هیئت مدیره آن را دولت تعیین می كند اما از سوی دیگر از نهادهای نظارتی نیز فرار می كنند زیرا وقتی به عنوان بخش خصوصی معرفی می شوند دیوان محاسبات كشور، بازرسی كل كشور و دیگر مجموعه ها اجازه ندارند در مورد حساب و كتاب های شركت ها ورود كنند. در حقیقت مجموعه تصمیم گیرهای این نهادها و شركت ها درباره عملكرد اقتصادی شركت های خود پاسخگوی كسی نیستند.

در ادامه مهندس حسین سلیمی اصل مسئله خصوصی سازی را مورد تائید همه دانست و عنوان داشت: كشور آلمان ظرف چهار سال خصوصی سازی را انجام داد چون برنامه ریزی دقیقی داشتند.

اگر واحدی میلیون ها دلار درآمد داشته باشد اما به دلیل مدیریتی نمی تواند بازده بالا داشته باشد، باید خصوصی شود زیرا دست این مدیران بسته است اما در بخش خصوصی این محدودیت ها را ندارند.

وی خاطرنشان كرد: اگر شركتی بازدهی ندارد و دولت برای رفع دیون خودش، آنها را به رایگان به بخش خصوصی داده است تا از آن مالیات بگیرد، كار غلط و غیر اقتصادی است. در آلمان یك واحد اقتصادی را تنها دو مارك به بخش خصوصی دادند و از آنها تعهد گرفتند كه اشتغال را حفظ كند و بازدهی را افزایش دهد و در سال دوم منجر به رونق اقتصادی آن واحد شد.

نایب رئیس كنفدراسیون صنایع ایران با اشاره به اینكه نگرش های دولت و مسئولین در اوایل خصوصی سازی نگرش های تند بود، عنوان داشت: در واقع معتقد بودند در ایران اصلا بخش خصوصی توان ندارد و اساسا نمی دانستند شركت ها را به چه كسانی باید بدهند و اینكه چرا باید آنها را ارزان واگذار كنند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران از هیئت واگذاری گفت و بیان داشت: این هیئت مسئولیت داشت كه یك واحد را بر اساس نرخی كه اعلام شده است به بخش خصوصی واگذار كند. اما فراموش نكنیم هدف در خصوصی سازی واگذاری واحدهای اقتصادی به بالاترین قیمت نیست زیرا آن واحد اقتصادی باید سر پا بماند.

قابل ذكر است، برنامه "گفتگوی اقتصادی" از شنبه تا چهارشنبه ساعت 14:30 از شبكه رادیویی گفت وگو پخش می شود و علاقه مندان می توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت رادیو گفت وگو مراجعه كنند.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند