صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search



یك پژوهشگر سواد رسانه ای اظهار داشت: استفاده ی ناصحیح از فضای مجازی در هنگام مطالعه قدرت مطالعه ی متمركز را از دانش آموز گرفته و سبب وقفه در مطالعه می شود.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی فضای مجازی و افت تحصیلی دانش آموزان، با حضور دكتر لیلا وصالی (پژوهشگر و مدرس سواد رسانه ای در دانشگاه و مدارس) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه دكتر لیلا وصالی با اشاره به دلایل استقبال دانش آموزان از فضای مجازی، گفت: بسیاری از افراد در استفاده از فضای مجازی همواره به دنبال كمبودها و آروزهای خود رفته و با بهره گیری از این فضا سعی دارد تا تصورات ذهنی خود را مطابق با واقع گردانند.

وی همچنین در ادامه افزود: سبك زندگی و حتی معماری های امروزی در كشور از جمله عوامل مهمی هستند كه درصد استقبال دانش آموزان از فضای مجازی را بالا می برد، به طوری كه كودكان تنهاتر و در خانه های كوچكتر بیشتر به سمت فضای مجازی گرایش دارند.

این پژوهشگر فضای مجازی در خصوص مزاحمت های فضای مجازی در هنگام امتحانات مدارس، عنوان كرد: استفاده ی ناصحیح از فضای مجازی در هنگام مطالعه قدرت مطالعه ی متمركز را از دانش آموز گرفته و سبب وقفه در مطالعه می شود.

وی با بیان این كه مطالعه ی غیر متمركز و همراه با فضای مجازی ساعات مطالعه را افزایش می دهد، اظهار داشت: شایسته است كه دانش آموزان در هنگام مطالعه ی دروس، تلفن های همراه خود را خاموش كرده و بدون توجه به فضای مجازی و ارتباط با دیگران به صورت متمركز به مطالعه بپردازند.

دكتر لیلا وصالی با اشاره به این كه رسانه همواره نمادی از ابزار است، توضیح داد: تمامی ابزار در حالت خنثی بوده و وجهه ی مثبت یا منفی ندارد، به طوری كه فقط استفاده ی افراد از بزار می تواند وجوه مثبت یا منفی را در آن نمایان كند.

وی همچنین در ادامه تاكید كرد: استفاده از فضای مجازی برای اشخاصی كه از سواد رسانه ای كافی برخوردار نیستند، یك تهدید جدی محسوب می شود؛ در حالی كه بهره گیری از این فضا با دانایی كامل و برنامه ریزی های منظم می تواند فرصتی برای پیشرفت باشد.


فایل صوتی برنامه گفت و گوی اجتماعی از وبگاه شبكه رادیویی گفت و گو قابل دریافت است، متذكر می شود كه این برنامه در ایام هفته از شنبه تا چهارشنبه ساعت 13:30 از شبكه ی رادیویی گفت و گو پخش می شود.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند