موسوی تبار در رادیو گفتوگو عنوان کرد: در حال حاضر مستند خیلی قابل باور و نزدیک برای مخاطب است و تسلط مستند سازها و تعداد زیاد آنها به رقابتشان کمک کرده است و دانش مستند سازی بالا رفته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو؛ سید مصطفی موسوی تبار (مستندساز و استاد دانشگاه )در برنامه « گفتگوی فرهنگی » در مورد موضوع فراز و فرودهای مستند سازی در ایران مصاحبه کرد.
مصطفی موسوی تبار اظهار کرد: در دو دهه اخیر، جهان یک رویکرد جدید به مستند داشته است که موجش تازه به ایران رسیده و آنها مستند را هم در حوزه ساخت و هم در حوزه پخش جدی گرفتهاند ولی در ایران متاسفانه همه چیز به نفت گره خورده است.
وی افزود: در چند سال گذشته جوانان تولید مستند کردهاند و دانش مستند خوب جا افتاده است و وضعیت کیفی جشنواره حقیقت خیلی بهتر شده است، مشکل اصلی این است که ما فقط فیلم میسازیم در صورتی که چگونگی پخش شدن آن هم مهم است و تلویزیون خیلی گزینشی فیلمها را پخش میکند و بقیه فیلمها میماند که سال دیگر در جشنواره سینما حقیقت، یا فجر و یا هر اتفاقی برایش بیفتد.
موسوی تبار با بیان اینکه در این سالها مخاطب با مستند ارتباط میگیرد اذعان کرد: مستند شاید در گذشته یک فضای نخبگانی را رقم میزد ولی در حال حاضر مستند خیلی قابل باور برای مخاطب است البته اگر چهارچوبها رعایت شوند. تسلط مستند سازها و تعداد زیاد آنها به رقابتشان کمک کرده است و دانش مستند سازی بالا رفته است و مخاطب بیشتر به روایت مستندی که رقم زده میشود نزدیک شده و مرزهای مستند گسترده شده است.
وی خاطر نشان کرد: مدیران فرهنگی برای بهتر دیده شدن مستندها فضایی ایجاد کنند چون مخاطبان مستند کم نیستند و باید مطالبه گری کنیم از مسئولان عزیز که فضا و دست مستند سازان را باز کنند، در مستند از واقعیت صحبت میشود ولی گاهی مدیران میخواهند واقعیت را مخدوش کنیم.
وی تشریح کرد: بعد از انقلاب اتفاقات خوبی دیده شده و روند رشد مستند در این دهه خیلی بهتر شده است و پیشرفت خوبی در این زمینه کردهایم.
موسوی تبار افزود: در سالهای گذشته عوامل حرفهای خوبی در حوزه سینما داریم اما آنها دچار مشکل در اقتصاد میشوند و در کارهایی که ساخته میشود دغدغه دارند که آیا میتوانند هزینهای بابت کار بگیرند و یا هزینهای را از پخش یا فروش برگردانند.