مدون گفت: هر چه بایدها و نبایدها با دقت بیشتری در اختیار متولیان گردشگری قرار گیرد میتوانند جذابیت بیشتری ایجاد نمایند چرا که متخصص گردشگری نیاز به گفتمان دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، دکتر ماهان مدون فعال میراث فرهنگی و گردشگری با برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد بررسی ثبت جهانی میراث ناملموس ایران مصاحبه کرد.
مدون گفت: میراث ناملموس گستره وسیعی دارد و شامل تمام داشتههایی است که در یک شهر و منطقه و حتی در بین یک قومیت وجود دارد که زمینه لازم برای جذب گردشگر را فراهم میکند.
وی ادامه داد: شکل نسل اول گردشگری که انبوه بود میتوانست بسیار خطرناک باشد و موجب از بین رفتن بسیاری از میراث شد اما با توسعه به نسل دوم و سوم رعایت و مراعات بیشتری صورت میگیرد اما خطری بالقوه همواره وجود دارد و باید در راستای پاسداری از آنها حمایت کرد و نمیتوان گردشگری را متوقف کرد.
این فعال میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه میراث فرهنگی ملموس و ناملموس میتوانند ارتباط بیشتری با یکدیگر داشته باشند افزود: هر چه بایدها و نبایدها با دقت بیشتری در اختیار متولیان گردشگری قرار گیرد میتوانند جذابیت بیشتری ایجاد نمایند چرا که متخصص گردشگری نیاز به گفتمان دارد و اقدامات پاسداری از گردشگری با حضور گردشگران درست و مدیریت مناسب میتواند تسهیل شود.
مدون همچنین ضمن تاکید بر لزوم توجه به مفهوم پاسداری از میراث ناملموس اظهار کرد: هنوز در حوزه میراث ناملموس برنامه ریزی و فعالیتی برای ذینفعان این حوزه وجود دارد تا فعالیتها را برای آنها تبیین و رصد کنیم؛ اگر متولیان و علاقمندان بتوانند سطوح آموزشها را گسترده کرده و آنها را تخصصی و توسعه نمایند میتواند ما را از بن بست خارج کند.
وی در ادامه مصاحبه با رادیو گفت و گو با ابراز گلایه نسبت به از بین بردن برخی میراث توسط دولت که ثبت جهانی هستند تصریح کرد: باید در کنار تدوین برنامه ریزی، در بین ذینفعان آن را تبیین نماییم.