مدیر کل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی با ابراز تاسف از اینکه پاسداری از عناصر میراث فرهنگی ناملموس در کشور ما به خوبی جا نیفتاده گفت: برای میراث فرهنگی ناملموس مانند میراث ملموس باید تلاشهایی صورت گیرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، دکتر مصطفی پورعلی مدیر کل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد بررسی ثبت جهانی میراث ناملموس ایران مصاحبه تلفنی کرد.
پورعلی با بیان اینکه امسال پرونده برنامه ملی پاسداری ثبت خواهد شد گفت: در دی یا بهمن ماه همایش پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برگزار خواهد شد.
وی با ابراز تاسف از اینکه پاسداری از عناصر میراث فرهنگی ناملموس در کشور ما به خوبی جا نیفتاده اظهار کرد: امحای لنجها در دولت گذشته ناشی از عدم آشنایی با پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس بود.
پورعلی مدیر کل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در رادیو گفت و گو تشریح کرد: تصمیمی که در سازمان بنادر و وزارت راه و شهرسازی گرفته شد، ناشی از مسائلی بود که بجای حل آن مسائل، صورت مسئله را پاک کردند و خوشبختانه تصویب نشده است.
پورعلی همچنین تصریح کرد: همان قدر که در حوزه میراث فرهنگی ملموس تلاش شده باید برای میراث فرهنگی ناملموس نیز تلاشهایی صورت گیرد تا پاسداری از آن برای همه روشن شود.
وی ضمن دعوت رسانهها برای جا انداختن موضوع پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس خاطرنشان کرد: به نسبت کشورهایی که آثار ناملموس را ثبت کردند کشور ما جزو 10 کشور برتر است.
مدیر کل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی یادآور شد: حدود 492 عنصر از بین 128 کشور در فهرست معرف میراث فرهنگی ثبت شده که 67 تای آن در فهرست نیازمند پاسداری فوری و 25 برنامه جزو فهرست اقدامات پاسدارانه خوب میباشد.
پورعلی با اذعان به اینکه کشور ما در این حوزه وضعیت بدی ندارد خاطرنشان کرد: ایران به دلیل غنای فرهنگی که دارد باید آثاری بیش از این تعداد ثبت میکرد اما مشکل در محدودیاتهای یونسکو به لحاظ مالی و نیروی انسانی است به همین دلیل یک سال در میان اجازه یک پرونده ملی در حوزه ناملموس را صادر میکند اما در هر صورت باید پذیرفت که توسعه و پیشرفت کشور مبتنی بر داشتههای فرهنگی ملموس و ناملموس است.