صبح و گفت‌وگو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 7:00 به مدت 90 دقیقه

رادیو گفت و گو

صبح و گفت‌وگو

رئیس سابق انیستیتو تغذیه: نبود نظم غذایی یکی از عوامل مهم در چاق شدن افراد است

رئیس سابق انیستیتو تغذیه اظهار داشت: مهمترین مسئله در چاقی نبود نظم غذایی است. وقتی این عوامل در کنار هم قرار می گیرند خود به خود باعث چاقی می شوند.

1396/05/11
|
12:30
|

برنامه "صبح و گفت و گو" رادیو گفت و گو با موضوع چاقی و اضافه وزن ، با حضوردکتر منصور رضایی عضو هیئت علمی دانشگاه و متخصص تغذیه و دکتر مجید حاجی فرجی رئیس سابق انیستیتو تغذیه به روی آنتن رفت.

دکتر مجید حاجی فرجی درباره عوامل چاقی در ایران گفت: مهمترین عامل چاقی در سال ها و دهه های اخیر در ایرانیان، تغییر سبک زندگی است.

در واقع در این سال ها الگوی غذایی مردم تغییر کرده است و از غذاهای سنتی به سمت غذاهای آماده و فست فود ها رفته ایم. حتی روش های اخیر پخت نیز تغییر کرده و از روش های سنتی به سمت روش پخت سریع میل کرده ایم زیرا در روش های پخت سریع حرارت و روغن نقش مهمی دارند.

وی افزود: از سوی دیگر فعالیت کم فیزیکی افراد به عنوان ورزش در افزایش وزن تاثیر بسیار زیادی دارد. متاسفانه خیلی از افراد فکر می کنند فعالیت روزمره آنها برای بدن کافی است در حالی که آنچه اهمیت دارد، فعالیت های ورزشی است.

رئیس سابق انیستیتو تغذیه به بیماری های زمینه ای و نقش آن در ایجاد چاقی اشاره کرد و افزود: بعضی از افراد به دلیل بیماری های زمینه و همچنین مسئله ژنتیک دچار چاقی می شوند. همچنین عادات خرید نیز در این زمینه بسیار اهمیت دارد زیرا امروزه رو به خریدهایی رفته ایم که نامناسب هستند.

وی به مصرف غذا به عنوان عامل دیگری از چاقی اشاره داشت و تصریح داشت: مهمترین مسئله در این حوزه عدم نظم غذایی است زیرا حجم و نوع غذایی که می خوریم در چاقی بسیار اثرگذار است. وقتی این عوامل در کنار هم قرار می گیرند خود به خود عواملی را ایجاد می کنند و باعث چاقی می شوند که حل آن نیز با سختی همراه است.

در ادامه دکتر منصور رضایی گفت: در واقع باید برای انجام هر کار بدانیم عاقبت آن کار چه می شود. در علم روانشناسی معتقدند روی کودکان نیز باید کار شود تا تغییر رفتار را در آنها ایجاد کنیم.

این متخصص تغذیه تاکید کرد: باید به افراد آگاهی داده شود تا افراد احساس نیاز کنند که از این فردی که هستند می توانند خیلی بهتر و سالم تر باشند. این موضوع باعث می شود فرد به دنبال سلامت خود باشد و همانطور که برای موبایل وقت می گذارد، برای خودش نیز وقت بگذارد و این تنها در گرو هوش عاقبت اندیش ایجاد می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه به تاثیر ماشین ها و دستگاه ها بر زندگی انسان ها اشاره داشت و بیان کرد: زندگی شهری و صنعتی باعث شده افراد کمتر تحرک کنند. در هر کار فرهنگی و غیر فرهنگی که انجام می شود، غذا نقش دارد. عموما در این غذاها، شوری و شیرینی زیادی وجود دارد زیرا سیستمی از مغز را تحریک می کند که به انسان حس خیلی خوبی می دهد و به همین دلیل افراد امروز در جامعه بسیار چاق شده اند.

این موضوع در ژنتیک افراد نیز اثرگذار است و باعث می شود فرزندانشان به سمت خوردن غذاهایی که والدین خورده اند، می روند.

دسترسی سریع
صبح و گفت‌وگو